Suriye'de rejim karşıtı gruplar arasındaki çatışma

- Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib ilinin Maaret en-Numan ilçesinde bir grup Suriyeli, Ahraru'ş Şam ile Heyet Tahrir Şam arasındaki çatışmaların sonlandırılmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de rejim karşıtı gruplar arasındaki çatışma

İDLİB (AA) - Suriye'de Esed rejimi karşıtı gruplar Ahraru'ş Şam ile Heyet Tahrir Şam (Şam Kurtuluş Kurulu) arasındaki çatışmalar İdlib'in Maaret en-Numan ilçesinde protesto edildi.

İdlib'in güneyindeki Maaret en-Numan'da yüzlerce Suriyeli cuma namazının ardından ilçedeki Büyük Cami önünde toplandı.

Ellerinde "devrim" bayrakları ve pankartlarla cami önündeki meydanı dolduran Suriyeliler, çatışmaların sonlandırılmasını istedi.

''Birbirinizi öldürmeniz haramdır", "Hürriyet istiyoruz'' sloganları atan protestoculardan Cuma el Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Suriye'de çeşitli kentlerde başta muhalifler rejime karşı sokaklara dökülmüştü. Şimdi biz kendi muhaliflerimiz için sokaktayız. Kardeş kardeşin kanını dökmemeli.'' dedi.

Diğer göstericilerden Hasan Ramadan da ''Muhalifler arasındaki çatışmalar en çok rejimi sevindirdi. Yani biz kendi düşmanımızı sevindiriyoruz. Muhalifler aralarındaki çatışmaları bir an önce durdurmalı.'' diye konuştu.

İki grup arasında İdlib'in kuzey kırsalında, 18 Temmuz'dan bu yana ara ara şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Yorumlar