Suriye'de kaybolan Lübnanlı kameraman Kassab için gösteri

- Kassab için Beyrut'taki BM binası önünde gösteri yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de kaybolan Lübnanlı kameraman Kassab için gösteri

BEYRUT (AA) - Suriye'de kaybolan Lübnanlı kameraman Semir Kassab için başkent Beyrut'taki Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde gösteri düzenlendi.

Suriye'nin kuzeyinde Halep kentinde beraberindeki ekiple birlikte 2013 yılında kaybolan Kassab'a destek için düzenlenen gösteriye, Lübnan İletişim Bakanı Melhem Reyaşii, Lübnan Milletvekili Atıf Mecdelani, Editörler Sendikası Başkanı İlyas Avn, Kameramanlar Sendikası Başkanı Aziz Tahir, Semir Kassab'ın ailesi, sevenleri ve meslektaşları katıldı. Gösteriye katılanlar, Kassab'ın resimlerini taşıdı.

Gösteride, Kameramanlar Sendikası'nın, BM Genel Sekreteri Antonio Gutierres'e teslim edilmek üzere Semir Kassab'ın 3 yıldan bu yana kayıp olmasını kınayan ve BM'nin bu konuda girişimde bulunmasını talep eden mektubu BM yetkililerine teslim edildi.

- Semir'in kardeşi: "Yeni veya kesin bilgi yok"

Lübnanlı kameraman Kassab'ın kardeşi Corc Kassab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizlere farklı kaynaklardan bir çok haber geldi, ancak yeni veya kesin bir bilgi yok. Başta Lübnan Cumhurbaşkanı Avn olmak üzere siyasetçiler, bizlere bu konuyu yeniden gündeme taşıyacakları sözünü verdiler." dedi.

Lübnan İletişim Bakanı Mulhim er-Reyyaşi de gösteride yaptığı konuşmada, Semir Kassab'ın serbest kalması için hükümetin çalışmalar yürüttüğünü, Dışişleri Bakanı Cibran Basil'in de konuyu yabancı muhataplarıyla paylaşacağını söyledi.

Reyyaşi, "Semir, bizim gerçekleri öğrenme hakkımız için çalışıyordu. Sonra bu saldırıya uğradı. Özgürlüğü sadece bireysel bir istek değil, bu tüm Lübnanlıların, Arap dünyasının ve gerçeği öğrenmek isteyen herkesin isteğidir." diye konuştu.

Skynews Arapça haber kanalında çalışan Semir Kassab, beraberindeki Moritanya asıllı muhabir İshak Moktar ve Suriyeli şoför ile Ekim 2013'te Suriye'nin Halep kentinde görev yaparken kayboldu. Kendisinden o tarihten beri haber alınamayan Kassab ve ekibinin DEAŞ tarafından kaçırıldığı veya rejimin elinde olduğu iddialar arasında yer alıyor.

Yorumlar