Suriye'deki hastanelere destek çağrısı

- Türk Kızılayı Genel Müdürü Güllüoğlu: - "Suriye'deki hastaneleri desteklemeliyiz çünkü kriz halen devam ediyor. Milyonlarca insan düzenli sağlık hizmetine erişemiyor"

Google Haberlere Abone ol
Suriye'deki hastanelere destek çağrısı

KİLİS (AA) - İZZET MAZI - Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, iç savaşa bağlı Suriye genelinde sağlık hizmetlerine erişim sıkıntısının devam ettiğini belirterek, bu ülkedeki hastanelerin desteklenmesi konusunda çağrı yaptı.

Güllüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının Somali, Filistin, Irak, Pakistan ve Bangladeş'te kalıcı ofisler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine her anlamda destek sağlandığını anımsattı.

Özellikle Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile temizlenen Azez-Cerablus arasındaki bölgede bulunan ihtiyaç sahiplerine yönelik başlatılan gıda ve ayni yardım faaliyetlerinin devam ettiğini anlatan Güllüoğlu, bunun yanında eğitim ve sağlık gibi bir çok alanda da destek sağlandığını belirtti.

Suriye'ye yardım göndermek isteyen uluslar arası ya da yerli sivil toplum kuruluşlarına Türk Kızılayı olarak kolaylaştırıcı imkanlar sunduklarına değinen Güllüoğlu, bu kapsamda yaklaşık 5 yıldır gönderilen yardımların gerekli kontrollerinin yapılarak en hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını aktardı.

Güllüoğlu, Türk Kızılayı olarak Suriye içerisinde kamplar kurduklarını, bu kamplardaki insanların acılarını dindirmek adına da her türlü ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Suriye içindeki ihtiyaç sahiplerine de ulaşmaya devam ediyoruz. Sadece gıda alanında değil sağlık, eğitim ve psikososyal alanda da projeler geliştiriyoruz. Özellikle Fırat Kalkanı Harekatı'nın olduğu yerlerde hem gıda desteği hem diğer ayni yardım desteği devletimizin ilgili kuruluşları ve içerideki partnerlerimizle beraber devam ediyor. İhtiyaç sahiplerinin sıkıntılarını bulundukları yerde gidererek ihtiyaç duydukları hizmetlere orada erişmesini sağlıyoruz. Ayrıca içerideki barınma koşullarını iyileştirmek üzere de projeler geliştiriyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Körfez ülkelerinden de aldığımız destekle yeni 30-40 metrekarelik konut projelerini uygulamaya başladık. Suriye'deki hastaneleri desteklemeliyiz çünkü kriz halen devam ediyor. Milyonlarca insan düzenli sağlık hizmetine erişemiyor."

Suriye'deki eğitim faaliyetlerinin de desteklendiğine işaret eden Güllüoğlu, Türk Kızılayı olarak krize müdahale, acil yardım ve insani desteklerin hep bir arada yürütüldüğünü kaydetti.

Yorumlar