Suriye'de devriye atan Türk-Rus konvoyuna molotoflu saldırı

Soçi mutabakatı çerçevesinde Suriye'nin kuzeyinde devriye gezen Türk ve Rus konvoyuna terör örgütü YPG/PKK sempatizanları tarafından molotoflu saldırı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de devriye atan Türk-Rus konvoyuna molotoflu saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında varılan anlaşma doğrultusunda Suriye'nin kuzeyindeki Güvenli Bölge'de devriye gezen Türk ve Rus konvoyuna terör örgütü yandaşları molotofla saldırdı.

SALDIRILAR BİTMİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Rus askeri polisi tarafından Suriye'nin kuzeyinde devam eden ortak devriyelerin bugün 8'incisi düzenlendi. 10 kilometre derinlikte 34 kilomtere uzunluğunda yapılan devriyeler esnasında terör örgütü YPG/PKK yandaşları tarafından konvoya saldırı düzenlendi. Daha öncede taş ve sopalarla saldıran terör örgütü yandaşları bu defa TSK araçlarına molotof kokteyl ile saldırdı.

MSB: DEVRİYE TAMAMLANDI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türk ve Rus askeri unsurlarının, İHA'ların da iştirakiyle Fırat'ın doğusundaki 8'inci kara devriyesi planlandığı gibi tamamlandı. Ayn el Arap bölgesinde icra edilen 8'inci kara devriyesine her iki taraftan dörder araç olmak üzere toplam 8 kara aracı ve İHA'lar iştirak etti. Türk ve Rus askeri unsurları 10 kilometre derinlikte ve 34 kilometre uzunluğundaki güzergâhta devriyeyi tamamladı" denildi.

Yorumlar