Suriye'nin kuzeyindeki aşiretlerle PKK arasında çatışma

Suriye'nin Haseki ilinde, PYD/PKK'nın bir sivili öldürmesinin ardından örgütle Şeddadi ilçesindeki aşiret mensupları çatıştı. Arap nüfusun yoğun olduğu ilçede aşiret mensupları PYD/PKK'ya ait siyasi ofisleri ve askeri noktaları kuşatırken, terör örgütü de ilçenin çevresine yığınak yaptı. Her iki taraftan da ölü ve yaralıların olduğu çatışmada, PYD/PKK'ya ait noktalar ateşe verildi

Google Haberlere Abone ol
Suriye'nin kuzeyindeki aşiretlerle PKK arasında çatışma

Sonhaberler | Haber Merkezi

Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü PYD/PKK'nın kontrolündeki Haseke iline bağlı Şeddadi ilçesinde, örgüt mensupları ile aşiretler arasında çatışma çıktı. PYD/PKK unsurlarının dün Şeddadili bir sivili öldürmesinin ardından olaya tepki gösteren ilçedeki aşiret mensupları,  YD/PKK militanlarıyla çatışmaya girdi. Yaklaşık 3 saat süren çatışmada taraflardan ölen ve yaralananlar oldu. Arap nüfusun yoğun olduğu ilçede, aşiretlere ait ölü ve yaralı sayısı bilinmiyor.

En az 10 PYD unsurunun öldüğünü belirten kaynaklar, yaralı PYD mensuplarının Haseke'de tedavi altına alındığını aktardı. Aşiretlerin Şeddadi içindeki PYD/PKK'ya ait çok sayıda ofis ve askeri noktayı kuşatarak ateşe verdiğini belirten kaynaklar, terör örgütünün de ilçenin çevresine yığınak yaptığını, giriş çıkışları kapattığını ifade etti.

Bölgedeki bazı kanaat önderlerinin arabuluculuk çabalarına rağmen Şeddadi'de gerginliğin devam ettiği öğrenildi. Yerel kaynaklar, Şeddadi halkının, DEAŞ mensubu olunduğu suçlamasıyla keyfi tutuklamaları, zorunlu askerlik uygulamaları ve haraç alması nedeniyle PYD/PKK'ya karşı uzun süredir öfkeli olduğunu kaydetti.

Terör örgütü DEAŞ, 25 Şubat 2016'da, şiddetli çatışmalarında ardından Haseke'nin güneyindeki Şeddadi'den çekilerek ilçeyi PYD/PKK'ya bırakmıştı. PYD/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde kontrolündeki bölgelerde, Arap ve Türkmenler zorunlu göç, keyfi tutuklama ve işkence gibi uygulamalara maruz kalırken Kürtler de zorla askere alınıyor.
 

Yorumlar

kamil türkiye toplarla yardıma koş