Suriye'de kimyasal katliam: En az 100 ölü

Esad rejiminin İdlib'de düzenlediği kimyasal saldırıda en az 100 kişi öldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le yaptığı görüşmede saldırının Astana görüşmelerine zarar vereceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de kimyasal katliam: En az 100 ölü

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin, ülkenin kuzeyindeki İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği klor gazlı saldırısında en az 100 sivil hayatını kaybetti, 500'den fazlası kişi de gazdan etkilendi.

İdlib'deki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu sabah erken saatlerde rejime ait savaş uçakları, İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun beldesine klor gazıyla saldırdı.

100 sivilin öldüğü saldırıda, en az 500 sivil de gazdan etkilendi.

Gazdan etkilenenlerin çevre hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

İdlib'in El Habit beldesine dün gece düzenlenen klor gazlı saldırıdan 20 sivil etkilenmişti.

Suriye Geçici Hükümeti: 100 kişi öldü

Suriye geçici hükümeti Sağlık Bakanı Ferras Cundi, Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal silah saldırısında 100'den fazla sivilin öldüğünü, çoğu çocuk 500 sivilin de gazdan etkilendiğini söyledi. 

Hastaneyi de vurdular

Suriye geçici hükümeti Sağlık Bakanı Cundi, İdlib'in Han Şeyhun beldesindeki kimyasal silahlı saldırının ardından yürütülen kurtarma çalışmaları sırasında bir sivil savunma merkezi ile bir hastanenin vurulduğunu söyledi.

Saldırıya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Putin'le yaptığı görüşmede İdlib'de gerçekleştirilen kimyasal saldırı hakkında konuştuğu belirtildi.
Reuters'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'e, saldırının Astana sürecini riske attığını söyledi.
İki liderin Suriye'de ateşkesi korumanın önemi üzerine görüş birliğine vardığı bildirildi.

Yorumlar

kral ulan bir tane köpek ölüyor diye dünyayı ayağa kaldıran kukla medya şu çocuklar içinde ayağa kalksana vicdansız ruhsuz katil medya.
Ankaralı Yusuf Zamanında Amerika'nın sözü ile muhalefeti kışkırtan Türkiye'dir. Amerika'nın yalanına balıklamasına daldı Türkiye. Şimdi neyin hesabını yapıyorsunuz?Haçlılar alenen 2001 yılında Haçlı seferlerinin başladığını Amerika'nın o zamanki başkanı Pust tarafından söylenmişti.Hergün 100'ler Müslüman öldürüyorlar ve özellikle çocukları öldürüyorlar ki Müslümanlar iyice nüfusu azalsın.Biz muhalefeti kışkırtmasaydık, şimdi Suriye'de bu durum olmazdı.Herşeyden önce ya basiretsizlik ya da onlara itaattır. İnşaAllah bundan sonra Cumhurbaşkanımız biraz daha sert demeç verip,en azında Rusya denen katil alçağı psikolojik baskı yapmalıdır.