Suriye'de beklenmedik gelişme, fırsat kolluyordu

ABD'nin bölgeden çekilmesiyle PKK-YPG'nin de mecburen çekileceğini anlayan Esed rejimi, muhtemelen YPG'nin talebi üzerine bölgeye girmeye başladı. Esed güçlerinin Menbiç'in güney batısındaki beldeye girdiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de beklenmedik gelişme, fırsat kolluyordu

Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç'e ÖSO güçlerinin girmeye hazırlandığı bir anda beklenmedik bir gelişme yaşandı. ABD'nin bölgeden çekilmesiyle PKK-YPG'nin de mecburen çekileceğini anlayan Esed rejimi, muhtemelen YPG'nin talebi üzerine bölgeye girmeye başladı. Esed güçlerinin Menbiç'in güney batısındaki beldeye girdiği öğrenildi. Türkiye'nin ABD ile vardığı Menbiç mutabakatından sonra PKK-YPG sık sık Beşşar Esed rejimine yardım çağrısında bulunuyordu. Yapılan çağrılarda Türkiye'nin müdahale edeceği bölgelerde rejim ile ittifak yapılarak engelleme hattı oluşturulması öneriliyordu.

Beşşar Esed rejimi güçleri, terör örgütü YPG/PKK ile koordinasyon içerisinde Suriye'nin Münbiç bölgesine askeri unsurlarını soktu. Münbiç'teki güvenilir kaynakların AA'ya verdiği bilgiye göre, rejim güçlerini taşıyan 40 pikap, 2 tank, malzeme kamyonları ve zırhlı personel taşıyıcılar, yaklaşık 1 saat önce ilçenin güneyinden giriş yaptı. Terör örgütü YPG/PKK elebaşlarıyla kısa bir toplantı yapan rejim güçlerinin konvoyu, görüşmenin ardından ilçenin batı kırsalında yer alan Arimah beldesine yöneldi. 

YPG/PKK, Arimah'ın kontrolünü rejim güçlerine bıraktı. Arimah beldesi, Münbiç'in batısıyla Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi arasında bulunan cephe hattında yer alıyor. Münbiç'in diğer bölgelerinde YPG/PKK işgali sürerken, ABD'nin yakın zamanda ilçedeki askerlerini çekmesi bekleniyor. ABD askerleri, Münbiç ilçe merkezi ve kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı bölgesiyle cephe hattı durumundaki Sacu çayı kıyısında konuşlanmış durumda.

Yorumlar