Suriye Milli Ordusu'nun 14 bin askeri Türkiye'ye doğru yola çıktı

Suriye Milli Ordusu olarak isim değiştiren Özgür Suriye Ordusu askerleri Türkiye'ye doğru harekete geçti. 14 bin askerin önce Ceylanpınar'da konuşlanacağı ardından Türkiye'den gelecek emirle Fırat'ın doğusuna ineceği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye Milli Ordusu'nun 14 bin askeri Türkiye'ye doğru yola çıktı

Suriye Milli Ordusuna bağlı Hamza Tümeni askerleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde Fırat'ın doğusuna yapılacak olası bir harekat için Türkiye'ye doğru hareket etti.

14 BİN ASKER

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde konuşlanacak Milli Ordu'ya bağlı Hamza Tümeninde görevli 14 bin askerin diğer bölgelerden gelerek harekata katılacağı belirtiliyor.

AĞIR SİLAHLARLA YOLA ÇIKTILAR

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerinin bölgeden silinmesi için Fırat'ın doğusuna düzenlenecek olan harekat için günlerdir hazırlanan Milli Ordu'ya bağlı Hamza Tümeni askerleri, son içtimalarını yaparak Suriye'den Türkiye'ye hareket etti. Ağır silahlarla donatılan Hamza Tümeni Özel Kuvvetleri, otobüsler ile mühimmat yüklü TIR'lar ile Şanlıurfa'ya doğru yola çıktı.

Ceylanpınar'da konuşlanacak Milli Ordu'ya bağlı Hamza Tümeninde görevli 14 bin askerin peyderpey harekata katılacağı öğrenildi.

Yorumlar