Süreyya Yalçın kimdir, Faruk Yalçın kimdir, Ozan Baran kimdir?

Süreyya Yalçın kimdir, Faruk Yalçın kimdir, Ozan Baran kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, mesleği nedir, nerelidir, kaç yaşındadır, ne iş yapıyorlar, neden gündemdeler? İşte Süreyya Yalçın biyografisi veya özgeçmişi ile Faruk Yalçın ile Ozan Baran hakkında bilgiler:

Google Haberlere Abone ol
Süreyya Yalçın kimdir, Faruk Yalçın kimdir?

Süreyya Yalçın kimdir, Faruk Yalçın kimdir, Ozan Baran kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, serveti nedir soruları son günlerde özellikle de magazin dünyasında merakla sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte Süreyya Yalçın kimdir, Faruk Yalçın kimdir, Ozan Baran kimdir sorularının cevapları: 

Süreyya Yalçın lüks hayatı ve yaşam tarzıyla son dönemlerde dikkatleri üzerine çeken isimlerden biridir. Süreyya Yalçın, Koceli'de bulunan Darıca Hayvanat Bahçesi'nin de sahibi Faruk Yalçın'ın ise kızıdır. Ozan Baran ise eşidir. 

Süreyya Yalçın 1984 yılında İstanbul'da dünyaya geldi; ancak aslen Diyarbakır'ın Ergani ilçesindedir.

Servetiyle Forbes listesine girmeyi başaran Süreyya Yalçın, ilk evliliğini 2005 yılında Kerem Dürüst ile yapmıştı.

Süreyya Yalçın kimdir, Faruk Yalçın kimdir, Ozan Baran kimdir
Süreyya Yalçın lüks hayatıyla tanınıyor

 

Boşandıktan sonra Önder Bekensir ile dünya evine girdi. Daha sonra boşandı. Süreyya Yalçın şu anda iş adamı Ozan Baran ile evlidir. 

Süreyya Yalçın'ın babası ise Türkiye'nin yakından bildiği Darıcı Hayvanat Bahçesi'nin sahibi Faruk Yalçın'dır.

Faruk Yalçın bundan 12 yıl önce 2008 yılında hayatını kaybetmişti. 

Süreyya Yalçın'ın bir diğer özelliği ise Aziz Yıldırım'ın kuzeni olmasıdır.

Süreyya Yalçın'ın babası Faruk Yalçın, 23 Nisan 1923 yılında Ergani’de doğdu.

Süreyya Yalçın kimdir, Faruk Yalçın kimdir, Ozan Baran kimdir
Süreyya Yalçın'ın babası ve annesi

 

Cumhuriyet’in ilan edildiği yıl hayata gözlerini açan Faruk Yalçın, babasının asker olması nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanını gezdi.

Vazgeçemediği hayvan ve doğa sevgisine ise henüz çocukluk çağında tutuldu.

Devlet Demiryolları bursunu kazanması hayatının dönüm noktasıydı. Kazandığı burs sayesinde İsviçre’ye giderek mühendislik eğitimi aldıktan sonra 1950’li yılların başlarında ülkesinde döndü.

Türkiye’nin yalnızca en önemli iş adamlarından biri değil; aynı zamanda bir doğa sevdalısı, hayvan sever ve eğitim gönüllüsüydü.

1993’te doğa ve hayvan tutkusunu toplumla paylaşmak amacıyla Darıca’da Türkiye’nin ilk özel hayvanat bahçesi olan, bugünkü adıyla Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nı kurdu.

1994’te emekli olduktan sonra zamanının büyük bir bölümünü geçirdiği parkın gelişimi için, tıpkı meslek hayatında olduğu gibi canla başla çalıştı.

Ülkesine ve iş dünyasına istisnai katkılarda bulunan Faruk Yalçın, maddi olanaklarının yanı sıra gönlünü, bilgisini, zamanını ve emeğini doğayı paylaştığımız diğer canlılara adamaktan her zaman mutluluk duydu.

Aynı zamanda biyoloji alanında araştırmalar yaparak bitki ve hayvan bakımı üzerine 21 kitap yazdı.

Faruk Yalçın, 1 Aralık 2008 yılında, arkasında doğanın korunmasına yönelik ülkenin en önemli mesaj elçilerinden birini bırakarak hayata gözlerini yumdu.

SÜREYYA YALÇIN'IN EŞİ OZAN BARAN KİMDİR?

Süreyya Yalçın'ın eşi Ozan Baran da kendisi gibi iş insanıdır.

Ozan Baran ise aslen Antakyalı'dır.

Süreyya Yalçın kimdir, Faruk Yalçın kimdir, Ozan Baran kimdir
Süreyya Yalçın üçüncü evliliğini Ozan Baran ile yaptı.

 

Amerika'da yaşayan Ozan Baran, Miami'de liman başkanı.

bOS Group isminde bir şirketi olan Ozan Baran, Türkiye'nin en zengin kadınlarından olan Süreyya Yalçın ile evlenince işlerini daha da büyüttü.

Ozan Baran geçen yıl Miami gazetelerine 100 Tırlık filosu ve 170 çalışanı ile haber olmuştu.

NEDEN GÜNDEME GELDİ?

Süreyya Yalçın en son Bodrum tatiliyle gündeme geldi. Tabii ki gündem olan tatil yapması değil; tatile giderken yanında götürdüğü bavullar oldu. Magazin haberlerine yansıyan bilgilere göre; Yaşamlarına uzun süredir Amerika'da devam eden Süreyya Yalçın ve eşi Ozan Baran tatil için dün akşam saatlerinde Bodrum'a iniş yaptı. Havalimanına 46 bavulla gelen çiftin yardımcıları bagaj işlemlerini 2 saatte tamamlayabildi.

Süreyya Yalçın kimdir, Faruk Yalçın kimdir, Ozan Baran kimdir
Süreyya Yalçın ve Eşi Ozan Baran'ın Bodrum tatilleri gündem oldu

 

Bodrum'a İstanbul üzerinden aktarma yaparak gelen Süreyya Yalçın ve Ozan Baran, havaalanından akşam saatlerinde el ele ayrıldı. Çift, özel eşyalarının bulunduğu bavulu bindikleri VIP araca taşıttı. Geride kalan 45 bavul ise ayrı bir arabaya yüklendi. Bagaj işlemleri toplamda 2 saat sürdü. Çiftin yardımcıları, bavulların tümünü araca sığdırmakta zorluk çekti.

İş insanı Süreyya Yalçın medyanın gündemine hep harcadığı paralarla geldi. Türkiye'nin en zengin kadınlarından biri olan Süreyya Yalçın, son eşi ile olan düğününde de adeta para saçtı. Kına gecesinde giydiği bu kıyafetinde 80 metre ipek ve 50 bin swarovski taş kullanılmıştı.

Tolga Çam’ın ‘Sultan Gelinlikleri’ koleksiyonundan seçtiği kıyafetin fiyatı 25 bin dolardı. Yalçın'ın kına gecesinde taktığı tacın her tarafı swarovski taşlar ile kaplıydı. Kıyafetin tamamının fiyatı ise 100 bin liraydı.


 

Yorumlar