Süper Lig şampiyonu Başakşehir

Süper Lig şampiyonluğunun büyük oranda şekilleneceği kritik günün maçları başladı. Başakşehir-Kayserispor maçından ev sahibi takımının galibiyetle çıkması halinde şampiyonluk kesinleşti. Çünkü şampiyonluk yarışının ikinci takımı Trabzonspor 4-3 yenilerek yarıştan elendi. Başakşehir bu halde şampiyon

Google Haberlere Abone ol
Süper Lig şampiyonu Başakşehir

Süper Lig 33. Hafta maçlarının kalan kısımları bu akşam oynandı. Bu akşam oynanan maçlar arasında şampiyonluk için kritik öneme sahip iki maç bulunuyordu. Bunlar Başakşehir-Kayserispor ile Trabzonspor-Konyaspor maçlarıydı. Nitekim, Trabzonspor'un yenilmesiyle Başakşehir'in şampiyonluğu kesinleşirken, Konyaspor'un da ligde kalması sağlandı.

Şampiyonluk adayı Başakşehir ve Trabzonspor'un bu akşam alacakları puanlar son derece önemliydi. Aralarında dört puan olan iki takımdan Başakşehir 6 puan ile şampiyonluğa daha yakın duran takım. Trabzonspor ise sondan ikinci haftaya girerken 62 puandaydı. Her iki takım da küme düşme hattında bulunan takımlarla karşı karşıya geldi. Bu nedenle ikisinin de durumu çok kritikti. İlk olarak Trabzonspor, küme düşme hattındaki Konyaspor'a yenildi. Bu yenilgi aynı zamanda Başakşehir'in şampiyonluğunu ilan etmesi anlamına geldi.

Bu akşam alınan puanlar şampiyonu büyük oranda belirliyordu. Başakşehir sadece bir galibiyet alması şampiyonluğunu garantilemesi anlamına geliyordu. Ancak yenil halinde ise durum kritik hal alabilirdi. 

Trabzonspor, evinde ağırladığı Konyaspor ile ilk yarıyı 1-1 berabere tamamlarken ikinci devreyi ise 4-3 yenik bitirdi. Bu durum hem Trabzonspor'u şampiyonluk yarışından düşürdü; hem Başakşehir'in şampiyonluğunu garantiledi hem de Konyaspor'un ligden düşmesini engelledi.

Süper Lig'in 33. haftasında Hes Kablo Kayserispor'u 1-0 yenen Medipol Başakşehir, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

14. dakikada Caiçara'nın sağdan yaptığı ortada savunmadan seken top, sağ çaprazdaki Crivelli'de kaldı. Bu futbolcunun çıkardığı topu ceza sahasında kontrol eden Elia'nın şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

16. dakikada Epureanu'nun hatalı pasında araya giren Kravets'in ceza sahasının sağ çaprazında, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yerden yaptığı vuruşta top uzak kale direğinin dibinden auta gitti.

19. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Elia'nın pasıyla penaltı noktasının gerisinde topla buluşan Mahmut Tekdemir'in vuruşunda, savunmada Sapunaru'ya da çarpan meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0

31. dakikada Hasan Hüseyin'in ceza yayının gerisinde kullandığı serbest vuruşta top kaleci Mert Günok'ta kaldı.

33. dakikada Hes Kablo Kayserispor ceza sahasında oluşan karambol sonrasında Medipol Başakşehirli futbolcular, Sapunaru'nun topa elle müdahale ettiğini ileri sürerek penaltı itirazında bulundu. Video Yardıcı Hakem (VAR) odasıyla yaptığı görüşmenin ardından saha kenarına gelerek pozisyonu monitörden izleyen hakem Ali Şansalan, Sapunaru'nun topa elle müdahale ettiğini belirterek penaltı kararı verdi.

36. dakikada Visca'nın kullandığı penaltı atışında, kaleci Lung sağına gelen topu çıkartarak gole izin vermedi.

54. dakikada soldan kullanılan korner atışında savunmadan seken topu ceza sahasında önünde bulan Demba Ba'nın vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti. 

73. dakikada Sapunaru'nun sağ çaprazdan şutunda yerden şutunda kaleci Mert Günok yatarak topa sahip oldu.

80. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ceza sahası dışından çektiği şutta, kaleci Lung topu çıkardı.

90+2. dakikada sağdan ceza sahasına giren Robinho'nun yerden pasında, kale sahası ödünde Demba Ba'nın topuğuyla yaptığı vuruşta kaleci Lung topu uzaklaştırarak golü engelledi. 

90+3. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Henrique'nin sert şutunda kaleci Mert Günok, topu üstten kornere çeldi.

Karşılaşmayı 1-0 kazanan Medipol Başakşehir, 2019-2020 sezonunun şampiyonu oldu.

SÜPER LİG'DE KÜME DÜŞEN İLK TAKIM BELLİ OLDU

Süper Lig'in 33. haftasında Ankaragücü, Antalyaspor'a 1-0 yenildi ve küme düşen ilk takım oldu.

Süper Lig'in 33. haftasında küme düşen ilk takım belli oldu. Ankaragücü, sahasında Alanyaspor'a 1-0 mağlup oldu ve bitime bir hafta kala Süper Lig'den düşmesi kesinleşti.

OSMANLISPOR KÜME DÜŞTÜ

Öte yandan, TFF 1. Lig'in 34. hafta mücadelesinde Ekol Hastanesi Balıkesirspor'u 4-3 mağlup eden Osmanlıspor, ligi 16. sırada tamamladı ve küme düştü. 

Osmanlıspor aldığı bu galibiyete rağmen puan cetvelinde bir basamak üstünde yer alan Boluspor'un da kazanmasıyla 16. sırada kaldı. Ankara ekibi gelecek sezon TFF 2. Lig'de mücadele edecek. 

BAKAN KOCA'DAN TARAFTARA UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maçlardan sonra yaşanacak galibiyet sevinçleri konusunda uyarılarda bulundu.

Bakan Koca, "İstanbul’da oynanan Başakşehirspor- Kayserispor, Trabzon’da oynanan Trabzonspor- Konyaspor maçlarında, taraftarı maç sonunda salgın tedbirlerine uymaya davet ediyoruz. COVID-19 günlerinde centilmenlik kurallarına maske, mesafe ve toplum sağlığı da eklendi. İyi seyirler." dedi.

Yorumlar