SunExpress’e yılın en başarılı ihracat kredi anlaşması ödülü

- SunExpress uçak finansmanı için gerçekleştirdiği French Tax Lease modeli işlemiyle en başarılı İhracat Kredi Anlaşması ödülünü aldı

Google Haberlere Abone ol
SunExpress’e yılın en başarılı ihracat kredi anlaşması ödülü

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY) ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, uçak finansmanı için gerçekleştirdiği French Tax Lease modeli işlemiyle İhracat Kredi Anlaşması ödülüne layık görüldü.

SunExpress açıklamasına göre, Airfinance Journal tarafından düzenlenen ve havacılık finans konularında farklı alanlarda yılın en başarılı anlaşmalarının alanında uzman bağımsız jüri üyeleri tarafından belirlenen yarışmaya, son yıllarda başarılı bir şekilde büyüyen SunExpress damga vurdu. SunExpress, uçak finansmanı için gerçekleştirdiği French Tax Lease modeli işlemiyle uluslararası alanda 2016'nın en başarılı İhracat Kredi Anlaşması ödülünü aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, sektörün en prestijli ödüllerinden birini aldıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, “Söz konusu French Tax Lease modeli çerçevesinde 2016’da US Exim garantisi altında ING DiBa ve BNP Paribas kredisi ile 5 uçağının finansmanı için anlaşma yaptık. Bu anlaşmamız sektörün en prestijli ödülleri olarak kabul edilen ve yaklaşık 21 yıldır Airfinance Journal tarafından düzenlenen bu yarışmada, en başarılı İhracat Kredi Anlaşması ödülüne layık görüldü. 17 Mayıs’ta New York’ta düzenlenecek töreninde ödülümüzü alacağız.” ifadelerini kullandı.

2014’te 50 adet B 737-800NG ve B 737-8 MAX için sipariş verdiklerini belirten Çalışkan, bu siparişlerinin SunExpress tarihinin en büyük siparişi olduğunu, ayrıca bunun üzerine geçen yıl yönetim kurulu kararıyla, opsiyonlu olmak üzere 10 adet Boeing 737-8 MAX siparişi de eklediklerini bildirdi.

Bu doğrultuda büyümeye devam ettiklerini belirten Çalışkan, "Şimdiye kadar 16 adet yeni uçağımızı teslim aldık, 2023’e kadar bütün uçaklarımızı teslim almış olacağız," açıklamasında bulundu.

Açıklamada Airfinance Journal tarafından 21 yıldır aralıksız düzenlenen yarışmada, 92 anlaşma kategorisinde, kategori başına en az 50 milyon dolarlık işlem hacmine sahip yaklaşık 130 başvuru alanında, uzman bağımsız jüri üyeleri tarafından değerlenme yapıldığı belirtildi.

Yorumlar