Sülünez nasıl çıkarılır, ne işe yarar?

Sülünez nasıl çıkarılır, nedir, nasıl avlanır, ne işe yarar... Balık avlama mevsiminin en bereketli olduğu bu aylarda sülünez nedir, nasıl avlanır balık tutkunları tarafından merak ediliyor. Dünyanın farklı ülkelerinde farklı amaçlarla kullanılan sülünez hakkında merak edilenler

Google Haberlere Abone ol
Sülünez nasıl çıkarılır, ne işe yarar?

Sülünez nasıl çıkarılır, sülünez nedir, nasıl avlanır, ne işe yarar... Balık avının en bereketli olduğu bu zamanlarda en çok merak edilen konuların başında geliyor. Sülünez birçok ülkede yemek olarak kullanılan bir deniz canlısı. Türkiye'de ise sülünez balık avlamak için kullanılan bir çeşit yem. Olta meraklılarının  daha yakından tanıdığı bu kabuklu canlının pekçok çeşidi vardır. 

Sülünez nedir

Ülkemizde olta meraklılarının kullandığı bir çeşit yemdir. Sülünezler daha çok kumlu denizlerde bulunurlar. Boylar 8-10 cm arasındadır. Sülünez daha çok büyük balık çupra çinekop gibi balıkları avlamak için kullanılır. Sülünez bazı ülkelerde her deniz canlısı gibi yemek olarak tüketiliyor. Bazı ülkeler sülünezi çiğ olarak yemeyi tercih ederken bazıları haşlanmış olarak tüketiyor. Sülünezlerin çakıya olan benzerliğinden dolayı çakı midyesi de deniyor.

Sülünez nasıl çıkarılır, ne işe yarar?

Sülünez nasıl avlanır

Kuma gömülü olarak yaşamını devam ettiren sülünez, bulunduğu yerde bir tepecik oluşturur bu da kendilerini ele verir ve avcıları sülünezi rahatlıkla bulabilirler. Sülünez, tuz ile avlanır. Sülünezin bulunduğu kum yığının üzerine bir miktar tuz dökülür ve üzerine deniz suyu atılır. Tuz mineralleri sülünezin bulunduğu yerden çıkmasını sağlar böylece sülünezler av olur.

Sülünez nasıl çıkarılır, ne işe yarar?

Sülünez ne işe yarar

Deniz canlısı olan sülünez, bazı ülkelerde çiğ bazılarında ise haşlanmış olarak tüketilen pahalı bir yemek çeşitidir. Ülkemizde sülünez avlanmak için kullanılır. Çinekop, Çipura, mırmır, veisporos gibi balıkların avlanması için daha çok olta balıkçıları tarafından kullanılan bir çeşit yemdir.

Sülünez nasıl çıkarılır, ne işe yarar?

Yorumlar