Sultangazi'de polise havai fişekli saldırıda tutuklama

- Terör örgütü DHKP/C'ye yakın bir sosyal medya hesabından saldırının üstlenilmesi üzerine yapılan araştırma sonucu yakalanan iki şüpheliden biri tutuklandı, bir adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
Sultangazi'de polise havai fişekli saldırıda tutuklama

İSTANBUL (AA) - Sultangazi'de polis aracına havai fişekle saldırılmasına ilişkin gözaltına alınan terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu öne sürülen 2 şüpheliden 1'i tutuklandı, diğeri adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi üzerinde görevli polis aracına, 4 Ağustos'ta havai fişekle saldırı düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin olayla ilgili başlattığı araştırmada, olay yeri ve çevresinde 4 dolu havai fişek rampası ile yüz gizlemede kullanılan kırmızı bez parçaları ele geçirildi.

Çalışmalarını genişleten ekipler, 6 Ağustos’ta terör örgütü DHKP/C ile iltisaklı bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla saldırıyı örgütün üstlendiğini tespit etti.

Polis ekiplerince 7 Ağustos’ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen O.V. ile S.T. yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen O.V. tutuklandı, S.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Yorumlar