Sultangazi Belediyesinden ihale iddialarına cevap

"Belediyemize ait taşınmazları bir şekilde değerlendirmenin tek bir amacı vardır, o da hizmetlerimiz için kaynak sağlamaktır. Bu satışlarda gizli bir amacımız olduğunu iddia eden, ima eden veya algı için çarpıtan kim olursa olsun müfteridir"

Google Haberlere Abone ol
Sultangazi Belediyesinden ihale iddialarına cevap

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, belediyeye ait taşınmazları değerlendirme amaçlarının hizmet için kaynak sağlamak olduğunu belirterek, ''Bu satışlarda gizli bir amacımız olduğunu iddia eden, ima eden veya algı için çarpıtan kim olursa olsun müfteridir." açıklamasında bulundu.

Dursun, Cumhuriyet gazetesinde 24 Ekim'de yayımlanan "Satmıyoruz dedi, 12 parseli birden satışa çıkardı, AKP'li belediyeden 500 milyon liralık satış" başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Haberde, bir röportajındaki "Böyle gayrimenkul satarak falan bir süreç yürütmüyoruz, aksine gayrimenkul biriktiriyoruz. Şu anda belki gayrimenkullerimizin değeri 1 milyar lirayı buluyor." ifadelerinin çarpıtıldığını kaydeden Dursun, şöyle devam etti:

''Yerel seçim yaklaşırken bu tür haberlerin ortaya çıkması beklediğimiz bir durum. Bu habere imza atanlar da gizli ajandalarındaki niyetlerini açık etmiş oldu. Bugüne kadar satış ihalelerini hiç haberleştirmeyen gazeteciler birden satışlarımızdan anlam çıkarmaya başladı. Biz buna 'seçim gazeteciliği' diyoruz."

Dursun, 22 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan taşınmaz ihalesi ilanının çok gizli bir satış gibi duyurulduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Tüm belediyeler ihale açar, taşınmaz satar, ilan verir. Belediyeler, hizmetleriyle bağlantılı olarak taşınmaz alım-satımları yapabilir. İlgili birimlerde ve organlarda onayı alınır ve ihaleye çıkılır. Hangi taşınmazın neden satılacağına da belediye meclisinde karar verilir. Sultangazi Belediyesi de bu minvalde şeffaf şekilde taşınmaz satışı ihalesi ilanı yayımlatmıştır. Taşınmaz ihalesi ilanını çok gizli bir satış gibi duyurmak iyi niyetli değil. Belediyemize ait taşınmazları bir şekilde değerlendirmenin tek bir amacı vardır, o da hizmetlerimiz için kaynak sağlamaktır. Bu satışlarda gizli bir amacımız olduğunu iddia eden, ima eden veya algı için çarpıtan kim olursa olsun müfteridir."

Dursun, Sultangazi Belediyesi olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken hizmetleri de üstlendiklerini belirterek, ilçeye kültür merkezleri, hizmet tesisleri, parklar, bahçeler kazandırmaya devam ederken, bütçeyi ve taşınmazları da en doğru şekilde değerlendirmeye gayret ettiklerini aktardı.

Bütçeyi efektif şekilde kullanarak, çalışmalarını öz kaynaklarıyla tamamlamaya devam edeceklerini kaydeden Dursun, ''Bu haberi yapan gazetecileri çay içmeye davet ediyorum. Gelsinler; ihalelerimizi, meclisimizin kararlarını, aldıklarımızı, sattıklarımızı ve hizmetlerimizi anlatayım. Bir zahmet bunları da haber yapsınlar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar