Süleymani'nin kızı: Babamın intikamını kim alacak?

ABD İHA'ları tarafından Bağdat'ta öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ailesine taziye ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Ruhani beklenmedik bir soruyla karşılaştı.

Google Haberlere Abone ol
Babamın intikamını kim alacak?

Suriye'nin başkenti Şam'dan gelerek Irak’ın başkenti Bağdat’taki havalimanına inen ve daha sonra buradan konvoyla ayrılan İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ABD'nin İHA'larla düzenlendiği saldırıda hayatını kaybetti.

İran'ın önemli isimlerinden olan Süleymani'nin aynı zamanda Hamaney'den sonra gelen ikinci manevi lider olarak görülüyordu. Kasım Süleymani’nin cenazesi Irak'ın başkenti Bağdat'tan binlerce kişinin katılımıyla uğurlanmasının ardından ailesine İran’ın ileri gelenleri de başsağlığı ziyaretlerinde bulunuyor.

Süleymani'nin ailesine başsağlığına giden önemli isimlerden biri de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani oldu.

İran televizyonlarınca canlı olarak yayınlanan ziyaret sırasında Süleymani’nin kızı olduğu belirtilen ancak ismi açıklanmayan bir genç kadın, Ruhaniye zor bir soru yöneltti.

Hasan Ruhani’nin “Allah size sabır versin, bunu telafi edeceğiz” demesinin ardından genç kadın Ruhani'ye “Babamın intikamını kim alacak” diye sordu.

Ruhani’nin de cevap olarak “Alacağız, hepsinin intikamını alacağız, hiç endişe etmeyin” dediği görüldü.

Yorumlar