Süleymani suikastiyle ilgili yeni iddia: Esed'in adamı ispiyonladı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta uğradığı suikast sonucu öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin yerinin Esed'e bağlı üst düzey bir yetkili tarafından ABD'ye bildirildiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Süleymani'yi Esed'in adamı ispiyonladı

ABD ordusuna ait insansız hava araçlarıyla düzenlenen suikast sonucu Irak'ın başkenti Bağdat'ta öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin, yerinin Beşşar Esed rejimine bağlı üst düzey bir yetkili tarafından ABD'ye bildirildiği öne sürüldü.

İngiliz The Independent Arabic'in Batı istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre, İranlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Esed'e bağlı üst düzey bir yetkilinin sızdırdığı bilgiler sonucu ABD'nin hava saldırısına hedef oldu.

SURİYE'DE ÖLDÜRÜLMEMESİ ŞARTI

İddialara göre, Süleymani'nin Suriye topraklarında gittiği yerlere ilişkin detayların yanı sıra sivil bir uçakla kendisi ve yanındakilerin seyahat bilgilerini ABD'ye sızdıran Suriyeli üst düzey yetkili, ABD'li istihbaratçılarla uzun süreden beri konuşuyordu. Süleymani'nin yerini ABD'lilere bildiren Esed rejimine bağlı üst düzey yetkili, Süleymani'nin Suriye topraklarında hedef alınmaması yönünde ABD'lilerle anlaşmaya vardı.

ABD'LİLER TELEFONU DİNLEMEYE ALDI

Süleymani'nin uçakta bulunduğundan emin olduktan sonra takibe başlayan ABD'liler, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in telefonunu da dinlemeye alarak, Süleymani ile Mühendis arasındaki diyaloğu anbean takip etti.

ABD'liler, söz konusu dinlemeler sonucu Süleymani ve Mühendis'in ABD ile İsrail'e karşı Irak, Suriye, Lübnan ve diğer bazı bölgelerde büyük eylemler yapmaya hazırlandıklarını saptadı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 3 Ocak'ta İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

10 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar