Şule Yüksel Şenler'e veda

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybeden yazar Şule Yüksel Şenler son yolculuğuna Eyüp Sultan Camii'nden uğurlandı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop da katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şule Yüksel Şenler'e veda

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybeden yazar Şule Yüksel Şenler son yolculuğuna uğurlandı. Şenler'in cenazesi Eyüp Sultan Camii'ne getirildi.

Cenaze namazı öncesi, manevi kızı Ayşe Yosunkaya, yakınları ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı, Şenler'in tabutu başında bekledi. Şenler'in cenazesi hazireye defnedildikten sonra taziyesi Eyüp Ensari Konağı'nda kabul edilecek.

Şenler'in cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Bayrak şahsiyetlerinden biri kıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geride bıraktığı miras gerçekten çok büyük ve anlamlıdır. Özellikle de kendisinin yaşadığı dönemde STK hareketlerini İslami kesimde en öne çıkarabilen isimlerden bir tanesi olmuştur Şule Yüksel Şenler Hanımefendi" dedi.

"Hayat tarzını kendisine dayatılan şekilde değil de inancının gerekleri doğrultusunda yaşamak için verdiği mücadele onu son dönemin bayrak şahsiyetlerinden biri kıldı" ifadelerini kullanan Erdoğan, sözlerini şunları da ekledi:

Kütüphane ve müze açacağız

"İnşallah Şule Yüksel Şenler Hanımefendi adına bir kütüphane ve müzeyi de en yakın zamanda açmak suretiyle, burada hem kütüphanede, müzede hemhal olmak hem kabrini ziyaret etmek suretiyle de inanıyorum ki kendilerini kabrinde çok daha mutlu etme fırsatını bulacağız."

Yorumlar