Şüheda Sadakat'in şarkılarını çalan Trump'a itiraz

Dünyaca ünlü Müslüman sanatçı Şüheda Sadakat'in mirasçıları, şarkılarının Donald Trump tarafından çılanmaması için harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
Şüheda Sadakat'in şarkılarını çalan Trump'a itiraz

2023 yılında aramızdan ayrılan İrlandalı müzik ikonu Sinead O'Connor(Şüheda Sadakat)'ın mirasını yöneten varisler, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim mitinglerinde sanatçının şarkılarını kullanmasına sert tepki gösterdi. Özellikle O'Connor'ın kült şarkısı 'Nothing Compares 2 U' şarkısının, Trump tarafından Maryland'de bir mitingde kullanılması büyük yankı uyandırdı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Şüheda Sadakat'ın varisleri ve müzik şirketi Chrysalis Records, Trump'ın şarkıları kullanmasından duyulan rahatsızlığı dile getiren bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "O'Connor'ın hayatı, dürüstlük, nezaket ve adaletle tanımlanır. Dolayısıyla, müziğinin Trump gibi kendisinin 'devasa şeytan' olarak adlandırdığı bir kişi tarafından kullanılmasından nefret edeceği aşikardır" ifadelerine yer verildi.

Varisler ve Chrysalis Records, açıklamanın devamında, Donald Trump ve ekibine, Sinead O'Connor'ın müziğini derhal kullanmayı bırakmaları çağrısında bulundu. Bu durum, sanatçının mirasının korunmasının önemini ve müzik üzerindeki kontrolün kimin elinde olduğunu bir kez daha gündeme getirdi.

TRUMP'IN MİTİNGLERİNDEKİ MÜZİK SEÇİMLERİ

Trump'ın mitinglerinde sıkça ünlü sanatçıların şarkılarını kullanması biliniyor. 24 Şubat'taki mitinginde ABBA, Johnny Cash ve Elvis Presley gibi isimlerin şarkıları da çalındı. Ancak, Sinead O'Connor'ın 'Nothing Compares 2 U' şarkısının kullanılması, sanatçının hayatı boyunca savunduğu değerlerle çeliştiği için özellikle dikkat çekti.

Sinead O'Connor, özellikle 'Nothing Compares 2 U' şarkısıyla dünya çapında tanınan bir sanatçıydı. Prince tarafından yazılan bu şarkı, O'Connor'ın yorumuyla 1990'da İngiltere müzik listelerinde dört hafta zirvede kaldı. O'Connor, 2023 yılında 56 yaşında hayatını kaybetti ve müziği, cesur duruşu ve toplumsal mesajlarıyla hala hatırlanıyor.

Yorumlar