Sudan'daki olaylar

- Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey Örgütünce alıkonulan hükümet güçleri mensubu 125 kişi serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
Sudan'daki olaylar

HARTUM (AA) - Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey örgütü (SPLM-N) tarafından alıkonulan hükümet güçleri mensubu 125 kişinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Sudan Ordusu Sözcüsü Ahmed Halife eş-Şami, yayımladığı yazılı açıklamada, alıkonulan 125 kişinin serbest bırakıldığını belirterek, "Bu, ülkede barışın sağlanması için harcanan çabalara hizmet edecek nitelikte olumlu bir adım." ifadesine yer verdi.

Teslim alınan askerlerden 18'inin er, diğerlerinin rütbeli olduğu ifade edilen açıklamada, Uluslararası Kızılhaç başta olmak üzere esirlerin kurtarılması sürecine destek veren tüm taraflara teşekkür edildi.

SPLM-N, dün, alıkoyduğu hükümet güçleri mensuplarını serbest bırakma kararı aldığını duyurmuştu.

Örgüt ayrıca Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile "çocukları korumak için kapsamlı bir plan" üzerinde anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı.

Örgüt, alıkoyduğu Sudan askerlerini Aralık 2014'te serbest bırakmaya başlamıştı.

Sudan'ın Darfur bölgesinde "Adalet ve Eşitlik Hareketi", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" hareketlerini bünyesinde barındıran Devrim Cephesi, 2003 yılından bu yana hükümete karşı savaşıyor. SPLM-N örgütü ise 2011'den itibaren Güney Kordofan ve Mavi Nil eyaletlerinin bağımsızlığı için silahlı mücadele yürütüyor.

Yorumlar