Sudan'da "Uluslararası Kanserle Mücadele Toplantısı"

HARTUM (AA) - Sudan, ülkede kanserle mücadele için donör ülkelerin 87 milyon dolar bağışına ihtiyaç olduğunu duyurdu. Başkent Hartum'da, Afganistan...

Google Haberlere Abone ol
Sudan'da "Uluslararası Kanserle Mücadele Toplantısı"

HARTUM (AA) - Sudan, ülkede kanserle mücadele için donör ülkelerin 87 milyon dolar bağışına ihtiyaç olduğunu duyurdu.

Başkent Hartum'da, Afganistan, Azerbaycan, Tacikistan, Arnavutluk, Uganda, Burkina Faso, Cibuti, Senegal, Kamerun, Fildişi Sahili Cumhuriyeti, Mali, Moritanya, Mozambik, Nijer ve Yemen'in yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü, İslam İşbirliği Teşkilatı, İslam Kalkınma Bankası, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, Suudi Arabistan Kalkınma Fonu, Kuveyt Kalkınma Fonu ve Afrika Kalkınma Bankası temsilcilerinin katılımıyla "Uluslararası Kanserle Mücadele Toplantısı" düzenlendi.

Sudan Sağlık Bakanı Sümeyye İdris, pazartesi günü başlayan ve bugün sona eren toplantının ardından yaptığı basın açıklamasında, ülkede kanserle mücadele için donör ülkelerin 87 milyon dolar bağışına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Toplantıda, Sudan'da kanserle mücadele için belirlenen stratejilerin gözden geçirildiğini ifade eden İdris, "Cidde'deki İslam Kalkınma Bankası, radyoterapi merkezi kurulması için hükümete 2 milyon dolar bağışta bulundu." dedi.

Sümeyye İdris, Sudan'da yılda 11 bin ila 13 bin kişinin kansere yakalandığı bilgisini de paylaştı.

Yorumlar