Sudan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

- Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu: - "Hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümündeyiz. Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin bu ihaneti asla unutmayacağız, unutturmayacağız'

Google Haberlere Abone ol
Sudan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
HARTUM (AA) - Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, "Hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümündeyiz. Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin bu ihaneti asla unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Neziroğlu, elçilik binasında düzenlenen basın toplantısında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin Türk halkının çabasıyla başarısızlığa uğratıldığını söyledi.

Neziroğlu, “Hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümündeyiz. Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin bu ihaneti asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Yaptığımız etkinliklerle bütün dünyada hain girişimi anlatacağız. Vatandaşlarımızın dik duruşunu, Türklerin vatanlarına nasıl sahip çıktığını, bıkmadan usanmadan anlatacağız.” diye konuştu.

Hain girişimin olduğu gün Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) Meclis Genel Sekreteri olduğunu belirten Neziroğlu, şunları kaydetti:

“Uçakların alçaktan uçtuğunu fark edince bunun normal bir şey olmadığını anlamadım. Birkaç vekil arkadaşımı aradım. Kimsenin aklına böyle bir hainlik gelmiyordu. Meclis Başkanımızın talimatıyla iktidar ve muhalefet vekillerini Meclise davet ettik. Darbeye karşı direnmeye çağırdık. Hainler milletin meclisini dahi bombaladı. Kabus gibi bir geceydi ama Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile milletimiz hainlere gereken dersi verdi.”

Neziroğlu, FETÖ terör örgütünün kanser hücresi gibi olduğuna işaret ederek, dini yapıya bürünerek senelerce terörist yetiştirdiklerini ifade etti.

Türk halkının bütün övgüleri hak ettiğini vurgulayan Neziroğlu, “15 Temmuz 2016 tarihinde vatandaşlarımız destan yazdı. Bazıları mermilere vücudunu siper etti bazıları da tankların önüne yatarak hainlerin ilerlemesini engelledi.” diye konuştu.

Neziroğlu, 15 Temmuz'da Türk milletinin yanında duran Sudan halkına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak birlik mesajı veren Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir'e de teşekkür etti.

Yorumlar