Sudan-Türkiye Ticari İlişkiler Sempozyumu

- Sudan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Ali: - "Sudan ile Türkiye, ekonomide 2 milyar dolarlık ticari gelir hedefi koydu"

Google Haberlere Abone ol
Sudan-Türkiye Ticari İlişkiler Sempozyumu

HARTUM (AA) - Sudan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı El-Sadık Muhammed Ali, "Sudan ile Türkiye, ekonomide 2 milyar dolarlık ticari gelir hedefi koydu." dedi.

Sudan Ticaret Bakanlığı, Türkiye ile ekonomik ortaklıkların ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla başkent Hartum'da sempozyum düzenledi.

Sempozyuma, Sudan Tarımdan Sorumlu Devlet Bakanı Abdüllatif Ecimi, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı El-Sadık Muhammed Ali, Hayvancılıktan Sorumlu Devlet Bakanı Es-Seyyid Beşara Cuma, Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı Usame Faysal, Sudan İşverenler Federasyonu temsilcileri, ticaret odası yetkilileri ve çok sayıda özel sektör temsilcisi katıldı.

Sudan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Ali, sempozyumda yaptığı konuşmada, Sudan'ın Türkiye ile ortaklığa büyük önem verdiğini belirterek, "İki ülke arasında zirai, sanayi, hayvancılık ve teknoloji alanlarına ilişkin görüşmeler devam ediyor. Sudan ile Türkiye, ekonomide 2 milyar dolarlık ticari gelir hedefi koydu." dedi.

Ali, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türk sivil toplum kuruluşlarının Sudan'daki çalışmalarının takdir edilmesi gerektiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk iş adamlarını Sudan'a beklediklerini söyledi.

Yorumlar