Sudan Dışişleri Bakanı Gandur'dan "ortak kuvvetler" açıklaması

- Sudan Dışişleri Bakanı Gandur: - "Ortak kuvvetler, tek bir komuta merkezinden yönetilecek. Komuta ülkeler arasında değişmeye esaslı olacak ve görevi komşu ülkeler arsında olabilecek terör örgütlerinin sızmasını önlemek olacak"

Google Haberlere Abone ol
Sudan Dışişleri Bakanı Gandur'dan "ortak kuvvetler" açıklaması

KAHİRE (AA) - Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur, ülkesinin Mısır ve Libya sınırlarını korumak için "ortak kuvvetler" oluşturmak istediğini açıkladı.

Eş-Şarku'l Evsat gazetesine konuşan Gandur, ülke sınırlarını korumak için Libya'ya teklifte bulunduklarını ancak ülkedeki iç çekişmelerden dolayı talebin askıda kaldığını belirterek, ancak Etiyopya ile uygulama aşamasında olduklarını ifade etti.

Gandur, ülkesinin bu alanda Çad ile başarılı olduklarını ve 6 yıldır bunu sürdürdüklerine işaret ederek, oluşturmak istedikleri "ortak kuvvetler" hakkında şöyle konuştu:

"Ortak kuvvetler, tek bir komuta merkezinden yönetilecek. Komuta ülkeler arasında değişmeye esaslı olacak ve görevi komşu ülkeler arsında olabilecek terör örgütlerinin sızmasını önlemek olacak."

Mısır ve Lİbya'dan konuya ilişkin resmi açıklama gelmezken, Gandur bu oluşum olmasa bile ülkeler arasında sınırların korunması için koordine olması gerektiğine vurgu yaptı.

Gandur geçen hafta cuma günü Kahire'yi ziyaret etmiş ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile görüşmüştü.



Yorumlar