Yakup Süt kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

İstanbul'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan organize suç örgütü lideri Yakup Süt kimdir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Yakup Süt kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Yakup Süt kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır? İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Yakup Süt kimdir?

Yakup Süt'ün Pendik, Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece ilçeleri başta olmak üzere il genelinde faaliyet gösterdiği belirtiliyordu.

İstanbul polisi tarafından günlerdir yapılan hazırlıklar neticesinde bugün saat 06.00'da eş zamanlı baskın gerçekleştirildi.

Operasyona Özel Harekat Polisleri de destek verdi. 

Gözaltına alınanlar arasında organize suç örgütü lideri Yakup Süt'ün de olduğu öğrenildi.

YAKUP SÜT KİMDİR?

Yakup Süt aslen Karslı olarak bilinir ancak Artvin Hoçvanlı olduğu da söylentiler arasındadır. Bar, pavyon ve eğlence mekânları işletmeciliği yaptığı ileri sürülür.  İstanbul'da çek senet işleriyle uğraştığı iddia edilir. Organize suç örgütü liderleri arasında "sol görüşlü" olarak bilinir.

GÜRBÜZ ÇAPAN'A SİLAHLI SALDIRININ FAİLİ

Yakup Süt 1990'lı yıllarda Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'a silahlı saldırı olayında emri veren kişi olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

"Babaların tetikçisi" olarak tanınan Süt adını adını Kırklareli Cezaevi'nden firar ettikten sonra uyuşturucu gemisi Lucky-S davasından sanık Nejat Daş'ı kaçırma girişimiyle duyurdu.

Süt, Daş'ı 1994'te tutuklu bulunduğu Sinop Cezaevi'nden İstanbul DGM'ye geldiği sırada Daş'ın kardeşi Murat Daş'a ait Laleli'deki bir konfeksiyon atölyesinden 10 kadar silahlı adamıyla birlikte kaçırmıştı.

Süt, Nisan 1994'te polisin Beylikdüzü'nde yaptığı bir operasyonda cinayet sanığı Dursun Ali Kılıç ve kendisi gibi cezaevi firarisi Vahit Ertuğrul'la birlikte yakalanmıştı.

Süt, yakalandıktan sonra çıkarıldığı Şişli Adliyesi'nden firar etmişti.

ADAM YARALAMA VE CİNAYETLER

Süt'ün dosyasında adam yaralama ve cinayetler de var. 1989'da alacak verecek meselesi yüzünden ters düştüğü tefeci Abuzer Soldanlı'yı vuran Süt, 1991'de de eroin tüccarı Halil Kurt'u öldürdü. Gürbüz Çapan'ı adamı olan Mehmet Ali Yolcu'yu kovduğu için vurdurttuğu öne sürülüyor.

CHP'Lİ VEKİLLER KARDEŞİNİN DÜĞÜNÜNDE

Yakup Süt'ün kardeşi Raif Süt için yaptığı düğüne CHP'li milletvekillerin katılarak nikah şahidi olmuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ardahan CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Şırnak Milletvekili İbrahim Binici, KAI Vakfı Kurucu Başkanı Prof Dr. Esfender Korkmaz, Kars Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kars Eski Belediye Başkanı İlhan Aküzüm ve İşadamı Oflu İsmail de Raif Süt'ün düğününde şahitlik yapmıştı.

Detaylar Geliyor...

Yorumlar