Sübhaneke Duası Türkçe anlamı, sübhaneke duası okunuşu

Sübhaneke Duası; Müslümanların çok iyi bildiği dualar arasında yer alıyor. Vakit namazlarında Fatiha Suresi'nden önce okuduğumuz Sübhaneke duası Türkçe anlamı, Türkçe okunuşu, Arapça konuşu ve tefsiri makalemizde.

Google Haberlere Abone ol
Sübhaneke Duası Türkçe anlamı, okunuşu

Sübhaneke Duası; hemen hemen her Müslümanın bildiği dualar arasında yer alıyor. Özellikle de namaz kılan yetişkin her Müslüman bilir. Peki, Müslümanın vakit namazlarında Fatiha Suresi'nden önce okuması gereken Sübhaneke Duası nasıl okunur, Türkçe anlamı nedir, Türkçe okunuşu ve Arapça okunuşu nasıldır? Sübhaneke duası Türkçe anlamı, okunuşu ve seslendirilişi haberimizin detayında.

Sübhaneke duası Türkçe anlamı ve okunuşu merak ediliyor.

SÜBHANEKE DUASININ FAZİLETİ NEDİR?

Sübhaneke duası hemen hemen bütün Müslümanların daha ilk öğrendiği dua olarak bilinir. Şimdilerde bile ana okulu ya da sıbyan mekteplerinde çocuklara ilk öğretilen duadır Sübhaneke duası. Peki Sübhaneke duasının fazileti nedir? Neden bu kadar önemlidir? Sübhaneke duasının fazileti ve önemi şuradan gelir:

Sübhaneke duası rivayetlere göre Hz. Adem'in duasıdır ve ona Allah C.C. tarafından öğretilmiştir. Hz. Adem, kendisine imtihan olarak yasak edilen Cennet meyvesinden yediği için cezalandırıldı. Allah C.C. tarafından Cennet aleminden yeryüzüne gönderildi. 

Hz. Adem, Cennet gibi bir yerden geldiği dünyayı doğal olarak zorluk ve imtihan mekanı olarak gördü. Bu durum karşısında Yüce Yaradandan af  ve mağfiret dilemeye karar verdi. Ve Allah'tan af dilerken bu duayı etmiştir. Yüce Allah da ona gereken yardımı yapmıştır.

SÜBHANEKE DUASININ ARAPÇA OKUNUŞU:

سُبْحَانَكَ اَللّٰهُمَّ وَبِحَمْدِكَ وَتَبَارَكَ اسْمُكَ وَتَعَالٰى جَدُّكَ (وَجَلَّ ثَنَآئُكَ) وَلاَ اِلٰهَ غَيْرُكَ

sübhaneke duası arapça okunuşu

SÜBHANEKE DUASININ TÜRKÇE TELAFFUZU

Subhânekellâhumme ve bi hamdik ve tebârekesmuk ve teâlâ cedduk (ve celle senâuk *) ve lâ ilâhe ğayruk.

Sübhaneke Duası Türkçe Anlamı

Allah'ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka ilah yoktur.

Sübhâneke duasıyla ilgili önemli bir hatırlatma:

Sadece Cenaze namazında parantez içindeki “Ve celle senâük” cümlesi ile beraber okunur.

SÜBHANEKE DUASI DİNLE

Sübhaneke Duası'nı Fatih Çollak'ın sesinden dinle:

Yorumlar

Gadir Kıymet Sübhaneke duasının cenaze namazındaki ilavesi dahil olarak kelime kelime anlamını verir misiniz lütfen. Arapça kelime karşılığı Türkçe ne anlama geliyor kelime kelime anlamamız için ve aklımızda kalması için bu önemli. Teşekkür ederiz...