Su faturalarına 3 ay erteleme kararı

AK Parti, işini kaybedenler, ücretsiz izne ayrılanlar ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayanlarla ilgili yeni düzenlemelerin içinde bulunduğu yeni bir yasa tasarısı hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
Su faturalarına 3 ay erteleme kararı

İşini kaybedenler, işsizlik ödeneği alamayanlar, ücretsiz izne ayrılanlarla ilgili AK Parti'den yeni bir tasarı hazırlığı geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, işini kaybeden, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanların, ücretsiz izne ayrılsalar dahi desteklenmesi için bir düzenleme yaptıklarını bildirdi.

SU FATURALARI 3 AY ERTELENECEK

Koronavirüs salgını sonrası ekonomide alınacak yeni önlemlere ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, 15 maddelik teklifin bugün Meclis Başkanlığına sunulacağını açıkladı. 

AK Parti'nin hazırladığı teklifte herkesi ilgilendiren bir madde var. Bu maddeye göre konuklar ile faaliyetlerini durduran işlerlerinin su fatura borçları 3 ay süreyle ertelenecek. 

Çalışanları ilgilendiren en önemli düzenleme ise kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarmalarla ilgili. 

AK Parti teklifiyle kısa çalışma ödeneğinden herkes faydalanabilecek. Ücretsiz izne çıkarılanlara da aylık 1177 TL ödenecek. Bu süreçte 3 ay boyunca işten çıkarma da yapılamayacak. 
Mehmet Muş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

- 15 maddeden oluşan kanun teklifi, vergi istisnaları ile bazı sorumlulukların ve yükümlülüklerin ertelenmesine yönelik düzenlemeler içeriyor. İşini kaybeden, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanların, ücretsiz izne ayrılsalar dahi desteklenmesi için bir düzenleme yaptık.

- İşçilerin sözleşmeleri 3 ay fesh edilemeyecek. İşveren isterse işçiyi ücretsiz izne çıkarabilir. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan vatandaşlarımıza destek verilecek. İşini kaybedenlerin desteklenmesi için çalışmalar yapıyoruz. 15 maddeden oluşan bir teklif sunacağız. 

- Tarım ürünleri ve lisanslı depoculuk kanunu kapsamında verilen lisansların kapsamını bir yıl daha uzatıyoruz.

- AR-GE ve Tasarım merkezlerinde yürütülen faaliyetlerin geçici süre ile bölge dışından yapılmasını yine bu düzenleme ile teklif etmiş olacağız.

Detaylar Geliyor...

 

 

 

Yorumlar

Mehmet Sen bankalarda eletirikten doğal kazda haber ver şu belediye erteledi
İsmail Suyu belediler zaten erteliyor. Sen elektrik ve doğalgaz dan hbr ver hükümet olarak.