Su Elçileri Oryantiring Yarışları

- Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi'nde düzenlenen yarışlara İsveç Oryantiring Milli Takımı da konuk olarak katıldı

Google Haberlere Abone ol
Su Elçileri Oryantiring Yarışları


ANKARA (AA) - Su Elçileri Oryantiring Yarışları, Türkiye Oryantiring Federasyonunun koordinesinde Ankara'da yapıldı.

Çevre ve su kaynaklarının korunması konusunda toplumdaki farkındalığı artırmak amacıyla Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlenen organizasyon, Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

İsveç Oryantiring Milli Takımı'nın da konuk ekip olarak dahil olduğu yarışlara çevre bölgelerden de olmak üzere yaklaşık 500 kişi katıldı. İsveç Milli Takımı sporcuları, yarışlar sonrası düzenlenen söyleşide diğer katılımcıların sorularını yanıtladı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, federasyon olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerine dahil olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlediğimiz oryantiring yarışları, hem projeye hem de branşımızın tanıtımına katkı sağladı. Sporcularımız yarışırken aynı zamanda doğa bilincinin artırılmasına da yardımcı oldu. Projede yer almaktan çok memnun olduk." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamındaki oryantiring yarışmalarının ilki Muğla Köyceğiz, ikincisi Konya Beyşehir, üçüncüsü ise Trabzon Uzungöl'de yapılmıştı. Doğayla bütünleşen bir spor aktivitesi olan oryantiring yarışmalarıyla, su kaynaklarının gelecek nesiller için öneminin vurgulanması, çevre koruma ve doğal hayat hakkında farkındalık oluşturulmaya çalışılması amaçlanıyor.

Yorumlar