STK'ların 15 Temmuz'a ilişkin ortak basın toplantısı

- TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Darcan: - "15 Temmuz ruhu her zaman canlı tutulacak. Bu topraklarda hiç bir hainliğe fırsat vermeyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
STK'ların 15 Temmuz'a ilişkin ortak basın toplantısı

ANKARA (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Darcan, "15 Temmuz ruhu her zaman canlı tutulacak. Bu topraklarda hiç bir hainliğe fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) oluşturduğu Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi (KİK) tarafından 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında ortak basın toplantısı düzenlendi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından Adana, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Trabzon'dan STK temsilcileri toplantıya canlı bağlanarak, KİK'i oluşturan 8 kuruluş adına 15 Temmuz'a ilişkin görüşlerini dile getirdi.

HAK-İŞ Adana İl Başkanı Abdurrahman Yücel, 15 Temmuz'da kentlerinde birlik ve beraberliğin tam olarak sağlandığını söyledi. Yücel, Adana'nın Türkiye'nin bir fotoğrafı gibi olduğuna işaret ederek, "15 Temmuz'da hainlere karşı hep birlikte durduk, bundan sonra da terörün her türlüsünün karşısında olacağız. Daha müreffeh ve zengin bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil de illerinin geçmişteki darbelerin en büyük mağdurlarından olduğunu belirtti. Yeşil, Diyarbakır'ın FETÖ'ye karşı dimdik durduğunun altını çizerek, "Diyarbakır'ın ruhu, Türkiye'nin ruhudur. Darbenin sonuna kadar karşısındayız, milletimizle aynı saftayız." değerlendirmesinde bulundu.

Edirne'den bağlanan TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Darcan ise demokrasiye her zaman sahip çıkacaklarını vurgulayarak, "15 Temmuz ruhu her zaman canlı tutulacak. Bu topraklarda hiç bir hainliğe fırsat vermeyeceğiz. Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olarak, büyük Türkiye'nin mimarı olacağız." ifadesini kullandı.

- "Gelecekten umutluyuz"

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat ise birlik ve beraberlik içinde ülkemizin geleceğinden umutlu olduklarını söyledi.

İstanbul'dan bağlanan Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, İstanbul'un 15 Temmuz'da en ağır bedeli ödeyen şehir olduğunu belirterek, "Tek derdimiz bu ülkenin bölünmez bütünlüğüdür. Bunun dışında hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Bu milletin bir ferdi olmaktan onur duyuyoruz." dedi.

Canlı yayın yapacak aracın kaza geçirmesi üzerine, toplantıya telefonla bağlanan Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, istiklal mücadelesinde ilk kurşunun altıldığı şehir olan İzmir'in, 15 Temmuz'da da parti, dil, din, ırk gözetmeksizin hainlerle mücadele ettiğini kaydetti.

Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara da vatan hainlerine asla geçit verilmeyeceğini vurguladı.

Yorumlar