St. Petersburg metrosundaki patlama

- Rusya Başsavcılığı Sözcüsü Kurennoy, patlamayı terör saldırı olarak nitelendirdi - Rusya Terörle Mücadele Komitesi, St. Petersburg metrosundaki başka bir bombanın etkisiz hale getirildiğini duyurdu

Google Haberlere Abone ol
St. Petersburg metrosundaki patlama

MOSKOVA (AA) - Rusya Başsavcılığı Sözcüsü Aleksandır Kurennoy, St. Petersburg metrosunda meydana gelen patlamayı terör saldırı olarak nitelendirdi.

Kurennoy, Rusya-24 kanalına yaptığı açıklamada, patlama için saldırı ifadesini kullanarak, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını söyledi.

Rusya Terörle Mücadele Komitesi'nden (NAK) yapılan açıklamada ise St. Petersburg metrosundaki başka bir bombanın etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Açıklamada, şehir merkezinde yer alan Diriliş Meydanı istasyonunda patlayıcı madde tespit edildiği ve bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi.

- Patlama iki istasyon arasında oldu

NAK'ın açıklamasında, patlamanın "Senneya Meydanı" ile "Teknoloji Enstitüsü" istasyonları arasında olduğu kaydedildi.

Açıklamada, patlamanın TSİ 14.40'da tren hareket halindeyken Sennaya Meydanı ve Teknoloji Enstitüsü arasında gerçekleştiği bildirildi.

Patlamada 9 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, 20 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Petersburg Valisi Georgiy Poltavçenko, daha önce ölü sayısını 10 olarak duyurmuştu.

Patlamanın ardından St. Petersburg metrosunda tüm istasyonlar kapatılırken, olay yerine yakın bölgelerde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Moskova ve St. Petersburg'da havalimanı ve toplu taşıma araçlarında güvenlik önlemleri artırıldı.

Güvenlik önlemleri nedeniyle St. Petersburg'da uzun araç kuyrukları oluştu.

Yorumlar