Srebrenitsa soykırımının 23. yıl dönümü

- AB, Srebrenitsa soykırımını "modern Avrupa'nın ve insanlık tarihinin en karanlık anlarından biri" olarak tanımladı

Google Haberlere Abone ol
Srebrenitsa soykırımının 23. yıl dönümü

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Srebrenitsa soykırımını "modern Avrupa'nın ve insanlık tarihinin en karanlık anlarından biri" olarak nitelendirdi.

Srebrenitsa soykırımının 23. yıl dönümü vesilesiyle AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ortak açıklama yayımladı.

Srebrenitsa soykırımının "modern Avrupa'nın ve insanlık tarihinin en karanlık anlarından biri" olduğu belirtilen açıklamada, soykırımda yaşamını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilendi.

Benzer bir zulmün tekrar yaşanmamasının sorumluluğunun farkında olunduğuna işaret edilen açıklamada, "Sonraki nesiller için daha iyi bir gelecek inşa etme sorumluluğumuzun farkındayız. Gelecek, uzlaşı, bölücü eylem ve söylemelerden kaçınma üzerine kurulmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Bölgedeki ortakların son dönemde karşılıklı anlayış ve iyi komşuluk ilişkileri sürdürebildiği aktarılan açıklamada, "Ortak saygı, tanıma ve anma herkes için daha iyi bir gelecek inşa etmeye yardımcı olabilir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, AB'nin Bosna Hersek vatandaşlarını desteklemeye devam edeceği vurgulandı.

Yorumlar