Squid Game 2. sezon olacak mı, yeni sezon ne zaman olacak?

Squid Game 2. sezon olacak mı, yeni sezon ne zaman olacak?

Google Haberlere Abone ol
Squid Game 2. sezon olacak mı, yeni sezon ne zaman

Squid Game 2. sezon olacak mı, yeni sezon ne zaman olacak? Squid Game dizisi, Netflix'te yayınlandığı günden bu yana dünya çapında popülerlik kazandı. Açlık Oyunları'ndaki mücadele ve Testere filmindeki vahşeti bir arada sunan Squid Game dizisi, konusu ile dünya çapında ilgi çekti. Squid Game 2. sezon olacak mı, yeni sezon ne zaman olacak?

Türkiye ve dünyada ilgiyle takip edilen Netflix CEO'sundan Squid Game açıklaması geldi. Açıklamada, "En İyi Netflix Dizisi Olabilir miNetflix eş CEO'sundan, Squid Game için iddialı bir açıklama: "Squid Game, Netflix'in şimdiye kadarki en büyük şovu olabilir." denildi.

İlginç hikayesi ve yapımıyla dikkatleri üzerine çeken Squid Game son zamanlarda telefon numarası krizi ile gündeme gelmeye başladı.

Squid Game, dünya çapında ilgi görmeye devam ediyor. Son olarak Netflix, dizideki telefon numarasının gerçek çıkması ve numaranın gerçek sahibinin defalarca aranması nedeniyle bazı sahneleri değiştirmeyi planlıyor.

SQUİD GAME KONUSU

Peki, dünya çapında gündemden düşmeyen bu popüler dizi Squid Game'in konusu nedir? Dizinin konusu, maddi olarak sorunlar yaşayan, borç batağındaki insanların oyun adı altında para ödüllü bir yarışmada bir araya gelmesini anlatıyor. Büyük miktarlarda borçların altında ezilen insanlar, ilk olarak basit bir oyunu kazanarak para ödülü alıyor. Daha sonra, büyük oyuna davet ediliyorlar. Kart üzerindeki numarayı arayanlar tamamen gizlilik dolu bir oyunun içine giriyor. 

Katılımcıların bilmediği en önemli nokta, başaramayanların elendiği bu oyunda elenmenin "ölümle" olması. Çocuk oyunlarında başarısız olanlar, teker teker öldürülüyor. Büyük para ödülünü kazanmak isteyen onlarca katılımcı, ölümü göze alarak oyuna devam ediyor.

Çaresizlik içindeki 456 insan, peş peşe altı oyun kazanırlarsa 45,6 milyar won (yaklaşık 350 milyon TL) ödülü alıp gidebileceklerini ümit ediyorlar. 

Squid Game dizisi, Netflix'in şimdiye kadar en çok izlenen yapımı olan romantik tarih dizisi Bridgerton'un rekoruna yaklaşmaya başladı. Netflix, Squid Game isimli yeni içeriğine çok güveniyor ve bu yapımla tüm zamanların rekorunu kırmayı bekliyor.

TELEFON NUMARASI GERÇEK ÇIKTI

İzleyicilerden tam not alan dizi, bir yandan da davalık oldu. İlk olarak dizide yer alan telefon numarasının gerçek çıkması ve numaranın sahibinin günde 4 bin arama aldıktan sonra Netflix'e ulaşarak durumu anlatması gündem olmuştu. Netflix, numaranın gerçek sahibine numarayı değiştirmesini tavsiye etmişti. Ülkenin cumhurbaşkanı adayı Huh Kyung-young ise, 85 bin dolar karşılığında numarayı satın almayı teklif etmişti.

Kore gazetesi Money Today'e konuşan ve aramalar nedeniyle gündelik hayatına devam edemez hale geldiğini söyleyen kadın "Ben bu numarayı on yıldan uzun süredir kullanıyordum, bu yüzden şaşkınlık içerisindeyim. 4 binden fazla numaradan çağrı aldım. İlk başta ne olduğunu anlamadım ama sonra bir arkadaşım numaramın dizide yer aldığını söyledi."

Kore basınında yer alan haberlere göre kadın beş milyon wonluk (yaklaşık 37 bin TL) tazminat talebini reddetti.

Netflix, "Prodüksiyon şirketiyle birlikte bu sorunu nasıl çözebileceğimizi inceliyoruz. Telefon numarasının yer aldığı sahneleri değiştirebiliriz" dedi.

Ayrıca Reuters'ın haberine göre, Güney Koreli bir internet servis sağlayıcısı olan SK Broadband, Squid Game'in ülkedeki popülaritesi sayesinde artan online trafik nedeniyle Netflix'e dava açtı. SK Broadband, Netflix'in popüler dizisi Squid Game yüzünden artan internet trafiğinden kaynaklı bakım çalışmalarının masraflarını karşılamasını istedi.

SQUİD GAME DİZİSİ KAÇ BÖLÜM?

Dizinin ilk sezonu toplam dokuz bölümden oluşuyor. 

1. Kırmızı Işık, Yeşil Işık
2. CEHENNEM
3. Şemsiyeli Adam
4. Takıma Sadık Kal
5. Adil Bir Dünya
6. Kanka
7. VIP'LER
8. Gemi Aslanı
9. Şanslı Bir Gün

SQUID GAME 2. SEZON OLACAK MI?

Netflix'in şu an dünyanın en büyük şovu olarak lanse ettiği Squid Game, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir anda 1 numaraya oturdu. Çok sevilen ve hakkında çok konuşulan dizinini şimdiden 2'inci sezonunun ne zaman başlayacağı en çok sorulan sorular arasında. Peki, Squid Game 2. Sezon olacak mı?

Netflix'in Global Productions Başkanı Bela Bajaria, 2'inci bir sezon olmayacak. Bajaria, bunu direkt olarak söylemese de verdiği röportajda bunu ima etmiş. 2'inci sezonun –en azından yakın bir tarihte- gelmeyecek olmasının ana sebebi ise kuşkusuz Squid Game'in senaristi ve yönetmeni Hwang Dong-hyuk'un farklı projelerle meşgul olması. Bunun için Bela Bajaria, doğru yapının bulunması gerektiğini söylerken, öte yandan Squid Game, öyle kısa sürede çekilen bir yapım da değil.

Squid Game, aslında uzun metrajlı ve deneysel bir film. Yapımı ise neredeyse 10 yılı aşmış. Senaryosu 2008 yılında yazılan Squid Game, ilk etapta pek çok platformdan reddedilmiş. Ancak dünyamızın bugünkü haline dönüşümüyle beraber, Squid Game anlaşılır yapımlardan biri halini almış durumda. Yani Squid Game için "zamanının ötesinde bir yapım" demek hiç de güç değil. Eğer bu dizi o zamanlar izleyicilerle buluşsaydı, bu denli yankı bulmayabilirdi. O nedenle iyi bir etki için 2. Sezon için aceleci olmamalı, hatta belki de hiç beklemememiz gerekiyor.


 

Yorumlar