"Sporda dijital dönüşüm" projesi

- Spor Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatları ile spor federasyonları ortak yazılım kullanacak

Google Haberlere Abone ol
"Sporda dijital dönüşüm" projesi


ANKARA (AA) - "Sporda dijital dönüşüm" projesiyle geliştirilecek yazılımla Spor Genel Müdürlüğünün (SGM) merkez ve taşra teşkilatları ile spor federasyonları ortak yazılım kullanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, projedeki yazılım uygulamaları önem ve işlem sırasına göre bölümlere ayrıldı.

Birinci bölümde sporcu lisans işlemleri, millilik belgesi temini, uluslararası organizasyonlarda dereceye giren sporcuların ödül işlemleri, spor elemanlarına ait sportif cezaların kaydedilmesi ve sorgulanmasıyla bu elemanların eğitim süreçlerini yöneten işlemleri e-devlet üzerinden internet ortamında sağlanacak. Ayrıca kağıt evrak gerektiren birçok işlemin yerini dijital sistem alacak.

Projenin ikinci bölümünde ise geliştirilen yazılım modülleri ile spor elemanı kaynaklarının daha etkin kullanılması, sportif geleceğin ve yatırımların doğru planlanması, yazılım sonucu oluşan raporların karar destek verileri ve istatistikleriyle doğru izlenebilmesi için uygulamalar geliştirilecek.

Evrak yükü gerektiren işlemlerin de e-devlet üzerinden kısa sürede alınabilecek olması, müsabaka planı ve sonuçların dijital ortamlarda yayınlanması spora olan ilgiyi arttırarak sporun tabana yayılmasını da hızlandıracak.

Yorumlar