Spor camiası AA'yı kutladı

- Spor federasyonları, Anadolu Ajansının kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

Google Haberlere Abone ol
Spor camiası AA'yı kutladı


ANKARA (AA) - Spor federasyonları, yayımladıkları mesajlarla Anadolu Ajansının (AA) 98. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Yayımlanan kutlama mesajlarında AA'nın Türk sporunun her zaman yanında yer aldığı vurgulandı.

Federasyonların mesajları şöyle:

Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay: "Türkiye Satranç Federasyonu olarak, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulduğu 6 Nisan 1920 tarihinden itibaren en güvenilir haber kaynağımız olan milli ajansımız Anadolu Ajansının 98'inci yaşını kutluyoruz.

Milli ajansımızın tarihi, Türkiye Cumhuriyeti tarihi ile özdeştir. Anadolu Ajansı, milletimizin iç ve dış gelişmeler hakkında doğru habere hızlı şekilde ulaşmasını sağlayan, uluslararası arenada milli çıkarlarımızı koruyan ve temsil eden, kamuoyunu aydınlatan, haber kalitesinden ödün vermeyen anlayışıyla basın, iş ve siyaset çevrelerince takdirle izlenen bir konumdadır.

Türk basın tarihinde önemli yeri olan Anadolu Ajansının, 'güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı' habercilik anlayışıyla nice başarılı yıllar göreceğine olan inancımız tam. Ajansımızın, spora, satranç sporuna ve Türkiye Satranç Federasyonuna gösterdiği ilgi için de teşekkürü bir borç bilirim."

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Halit Albayrak: "Anadolu'dan doğarak Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne sesimiz olan doğru, tarafsız, güvenilir haberciliğin timsali Anadolu Ajansı bugün 98 yaşında.

Onlarca dilde haber yaparak uluslararası medya tarafından güçlü bir referans olarak kabul gören ajansımızın 98. yaşını kutluyor, başarılarla dolu nice yıllar diliyorum."

Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen: "Her zaman güvenilir ve tarafsız habercilik anlayışı ile milletin sesi olan ve Türk sporunun gelişmesi adına önemli bir paya sahip Anadolu Ajansının 98. yıl dönümünü kutlarım."

Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin: "Ülkemizin haber ajansı Anadolu Ajansının 98. yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutlarım. Güvenilir, doğru ve dürüst haber ilkenizden asla taviz vermeyeceğinize inancım sonsuzdur."

Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman: "Milli Mücadele yıllarında Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak amacıyla kurulan, bugün 13 farklı dilde yayını, 100 ülkede temsilciliğiyle dünyanın sayılı haber ajanslarından biri olan Anadolu Ajansının kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlarız."

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç: "İlkeli ve sorumlu habercilik anlayışını koruyarak, mesleki ciddiyet ve hizmet etkinliği içerisinde tarafsız habercilik yaparak kamuoyunu bilgilendirme vazifesini 98 yıldır layıkıyla yerine getiren, Türkiye'mizin dünyaya açılan penceresi, ulusal ve uluslararası seviyede güvenilir haber ağı olan, aynı zamanda tüm dünyaya örnek olacak tarafsız ve özgür basın anlayışı ile halkımızı ve dünyayı bilgilendiren Anadolu Ajansının 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Yurt içinde ve dışında fedakarca çalışan bütün mensuplarını, 98. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Yorumlar