Spor Bakanlığı'na Aleyna Tilki tepkisi: Ödül verecek başka birini bulamadınız mı?

Spor Bakanlığı'nın Aleyna Tilki isimli şarkıcıya "İlham Veren Genç" ödülü vermesi büyük tepkilere neden oldu. Sosyal medya üzerinden yükselen tepkilerde, ödülü verenler hakkında soruşturma talep edildi.

Google Haberlere Abone ol
Spor Bakanlığı'na Aleyna Tilki tepkisi: Ödül verecek başka birini bulamadınız mı?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kamuoyunun en tartışmalı isimlerinden şarkıcı Aleyna Tilki'ye ödül vermesi tepkilere neden oldu. Sosyal medya üzerinden yükselen tepkilerde, Aleyna Tilki'ye kimin hangi amaçla ödül verdiği sorgulandı, sorumlaların hesap vermes istendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Forbes Dergisi işbirliğinde başlatılan, 30 yaş altında spor, sanat, eğitim, girişimcilik, medya, finans, hukuk ve müzik gibi çeşitli sektörlerde başarılarıyla ön plana çıkıp, "30 Altı 30" programında yer alanlara ödülleri verildi. "Gençlere İlham Verenler" kategorisinde ise Aleyna Tilki'ye ödül verildi. Ödül büyük tepkilere neden oldu. 

Ödüle tepki veren isimler arasında Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın da vardı. Ali Yalçın'ın tepkisi şöyle:

Aleyna Tilki'ye "İlham Veren Gençler" ödülünü önerenlerin bir arka planı mutlaka var. Tilki'nin koreografilerini bir inceleyin. İsmin önerildiği ortamda önerenlerin arka planının farkedecek biri yok muydu? Bu ülkede gençlere ilham verecek ve örnek gösterilecek nice gençler var. 

USMED Başkanı Said Ercan da Aleyna Tilki'ye ödül verilmesine tepki gösteren isimler arasındaydı.

İşte Ercan'ın tepkisi: 

Bir proje olan Aleyna Tildi'ye İlham Veren Genç ödülü vermek, Anadolu'nun her tarafındaki pırıl pırıl gençlere ihanet etmektir, onlara kötü örnek olmaktır, sorumlular hesap vermelidir!

 

Yorumlar