SP hastası ikizlerin yürüyebilmesi için kampanya

- Kocaeli'de doğuştan Serebral Palsi (SP) hastası olan ve yürüyemeyen 13 yaşındaki ikizler için Körfez Kaymakamlığı tarafından yardım kampanyası başlatıldı - Baba Savaş Koçak: - "Çocuklarımın kendi başlarına bağımsız olarak yürüyüp kendi ihtiyaçlarını görebilmesini arzu ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
SP hastası ikizlerin yürüyebilmesi için kampanya

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de doğuştan Serebral Palsi (SP) hastası olmaları nedeniyle yürüyemeyen 13 yaşındaki ikizler Umut ve İsmail Koçak için Körfez Kaymakamlığı tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Körfez ilçesi Güney Mahallesi'nde yaşayan Savaş ve Songül Koçak çiftinin ikiz çocukları Umut ve İsmail, doğuştan SP hastalığı nedeniyle yürüyemiyor.

Anne ve babasının yardımıyla okula ve fizik tedaviye giden çocukların, tek başlarına yaşamlarını devam ettirebilmesi için aile hayırseverlerden yardım bekliyor.

İkizler için Körfez Kaymakamlığı da yardım kampanyası başlatarak, yardımın aileye ulaşmasına yardımcı olacak.

Baba Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının doğuştan SP hastası olduğunu belirterek, bundan dolayı ikizlerinin bağımsız olarak yürüyemediğini söyledi.

Tedavileri için 13 yıldır uğraştıklarını ifade eden Koçak, devletin verdiği bakım ücretinin yetersiz geldiğini kaydetti.

Koçak, hayırseverlerden tedavi için yardım beklediklerini dile getirerek, "Körfez Kaymakamlığı bize öncü ve yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya katıldık, yardım bekliyoruz. Kampanya 2 ay sürecek. Bu sürede ne kadar yardım toplanırsa bununla çocuklarımın tedavisini yaptırmayı düşünüyorum. Çocuklarımın ameliyat olması gerekiyor. Onun için de hastane masrafları, ameliyat sonrası fizik tedavisi gibi maddi durumlar var. Ameliyat sonrası doktorların isteyeceği unsurlar var, protez gibi. Uzun süreli bir tedavi olduğu için masraf artıyor. Ameliyatı İstanbul'da özel bir hastanede olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

- "Okulda başarılılar, takdir ve teşekkür alıyorlar"

Tedavi masrafı için yaklaşık 200-300 bin lira gibi bir rakama ihtiyaçları olduğunu anlatan Koçak, 3-4 yıl sürecek yoğun bir tedavi süreci olduğu için fiyatın bu şekilde çıktığını bildirdi.

Koçak, kendisinin çocuklarının bakımı ve tedavisinden dolayı çalışamadığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Annesi iki çocuğa bakamıyor, yetişemiyor. Ben de mecburen çocukların eğitimi, tedavisinden dolayı işi bırakmak zorunda kaldım. Çocuklarım, 8. sınıfa gidiyorlar. Öğretmenlerimizin ilgileri çok iyi. Okulda başarılılar, takdir ve teşekkür alıyorlar. Çocuklarımın kendi başlarına bağımsız olarak yürüyüp kendi ihtiyaçlarını görebilmesini arzu ediyorum. Daha sonra hayata tutunup bağlanmalarını, iyi eğitim alıp iş hayatında da başarılı olmalarını her anne ve baba gibi istiyorum."

Yorumlar