Sözcü İyi Parti'yi "suikast haberi"yle vurdu

İyi Parti aleyhine haber yapmaya başlayan Sözcü gazetesi, İsmail Saymaz imzalı "parti içinde suikast girişimi" haberiyle eski ittifak ortaklarına aleni savaş açtı. İsmail Saymaz imzalı haberin detayları şöyle:

Google Haberlere Abone ol
Sözcü İyi Parti'yi "suikast haberi"yle vurdu

İyi Parti Manavgat eski İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, geçtiğimiz 31 Ocak'ta evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Saldırganın silahı ilk anda ateş almayınca, Ergen'e yedi el ateş etti ve iki kurşun Ergen'in bacaklarına isabet etti. Ergen, saldırıdan yaralı olarak kurtuldu ve hastaneye ulaştı.

Ergen, yaşananların ardında siyasi problemlerin olduğunu belirtti. Olayın kökeninde, İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi Ayşen Kurt ile yaşanan anlaşmazlık yatıyor. Ergen, Kurt'un belediye başkan adaylığına karşı çıkmış ve sosyal medyada ağır ifadeler kullanmıştı. İddialara göre Ayşen Kurt'un eşi Yahya Kurt, Ergen'i öldürtmeye karar verdi ve bu amaçla Ahmet Çelik ile irtibata geçti.

ŞÜPHELİLER FİRARDA

Yahya Kurt, Çelik ve tetikçi olarak belirlenen Selahattin Oğuz cezaevine gönderildi. Ayşen Kurt'un ise Fransa'ya kaçtığı iddia ediliyor. Saldırının ardındaki suikast planı ve siyasi rivalite, detaylarıyla gün yüzüne çıkmış oldu.

SİYASİ ÇATIŞMA MI, SUİKAST MI?

Olay, yerel siyasetteki anlaşmazlıkların nasıl ölümcül sonuçlara yol açabileceğini gözler önüne serdi. Ergen, siyasi düşmanlıkların kurbanı olmak üzereyken, yaşadıklarıyla ilgili detayları paylaşarak kamuoyunu bilgilendirdi. Yaşanan bu ilginç olay, siyasi rekabetin nasıl kişisel husumetlere dönüşebileceğinin ve sonuçlarının ne kadar vahim olabileceğinin bir örneği oldu.

Yorumlar