Sözcü İmamoğlu'na yeni mağduriyet buldu: Soruşturma açılmış!

Sözcü gazetesi, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında soruşturma açıldığını ileri sürerek manşetten yaygara yapmaya çalıştı. Oysa bütün belediyelere rutin denetim yapan müfettiş görevlendirilmeleri İBB'ye de yapılmış, hepsi bu.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu hakkında soruşturma açılmış

Sözcü gazetesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu, yaptıkları yeni bir yaygarayla kara propagandaya başladı.

Sözcünün iddiasına göre İçişleri Bakanlığı tarafından Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açıldı. Oysa İçişleri Bakanlığı'nın rutin bir şekilde bütün belediyelere gönderdiği müfettişler her zaman denetim yapıyor.

Haberinde Ekrem İmamoğlu'nun demeçlerine de yer veren Sözcü gazetesi; soruşturmanın geçen hafta cuma günü başlatıldığını ileri sürdü. 

Sözcü'nün haberine göre İmamoğlu, "Ankara'da da başlatıldığını duyduk. Muhtemelen kampanya düzenleyen diğer belediyelere de müfettiş gidecektir. Sadece bana açılmadı soruşturma." dedi. 

Gazete İmamoğlu'nun konu hakkında “Soruşturma yapabilirsiniz. Ama kalkıp vatandaşa ait bir parayı bankada bloke etmek çok aciz, çok zavallı bir tavırdır. Korkuyla yapılmış bu işlem bankacılık tarihinin kara lekesidir” ifadelerini de habere ekledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Şu anda hâlâ blokaj duruyor, hukuki başvurumuzu yaptık. Mahkeme valilikten yanıt istedi. 15 gün süre verildi. Süre henüz dolmadı.  Bu eninde sonunda çözülecek. Şu anda bankaların yaptığı hukuksuz ve korkudan yapılmış bir işlem. Korkuyla yapılmış işlem de bankacılık tarihinin kara lekesidir." diye konuştu. 

İBB SÖZCÜ GAZETESİNİ DAĞITIYORDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şu ana kadar hiçbir belediyenin ve hiçbir belediye başkanının kendi yandaşına yapmadığ bir şeyi yaparak, Sözcü gazetesini halk ekmek büfeleri üzerinden ücretsiz dağıtmaya başlayarak tepki toplamıştı.

Yorumlar