Sözcü gazetesi davasında karar

FETÖ'ye yardım suçlamasıyla yargılanan Sözcü Gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay'ın yargılandığı davada karar açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Sözcü gazetesi davasında karar

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar açıklandı. Buna göre, oy birliğiyle alınan kararda gazetenin sahibi sanık Burak Akbay'ın savunmasının alınmamış olması, sanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararının beklenmekte olmasını dikkate alarak sanık Burak Akbay hakkındaki dosyasının ayrılmasına karar verildi.

Öte yandan aranma kararı olan ve hala kaçak durumundan olan sanık Burak Akbay hakkında yakalama kararının devamına hükmedildi.

EMİN ÇÖLAŞAN VE NECATİ DOĞRU'YA 3 YIL 6 AY 15'ER GÜN HAPİS

Sözcü'nün yazarlarından Emin Çölaşan ve Necati Doğru FETÖ'ye yardım kapsamından yargılandıkları davada hapis cezası aldı. Buna göre, iki isme "FETÖ silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 3 yıl 6 ay 15'er gün hapis cezası verildi.

METİN YILMAZ'A 3 YIL 4 AY HAPİS CEZASI

Gazetenin internet sitesi genel yayın yönetmeni olan sanık Mustafa Çetin ve gazetenin genel yayın yönetmeni sanık Metin Yılmaz hakkındaki kararını da açıklayan heyet her iki isme aynı suçtan 3 yıl 4'er ay hapis cezası verdi.

3 SANIK 2 YIL 1'ER AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Öte yandan FETÖ'ye yardım kapsamında yargılanan Yücel Arı, Yonca Yücekaleli ve Bekir Gökmen Ulu hakkındaki kararda açıklandı. Buna göre, üç isim aynı suçtan 2 yıl 1'er ay hapis cezasına mahkum edildi.

BİR BERAAT KARARI

Mahkeme heyeti dava kapsamında yargılanan Mediha Olgun hakkında ise dosya kapsamı, toplanan deliller, atılı suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olmasını dikkate alarak beraatine karar verdi.

Yorumlar