Soylu'ya dosya veren gazeteci kim?

Soylu'ya dosya veren gazeteci kim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin binlerce dosyayı Bakan Soylu'ya verdiğini belirterek FETÖ borsasına hizmet ettiğini ileri sürmüştü. Peki, kim bu gazeteci?

Google Haberlere Abone ol
Soylu'ya dosya veren gazeteci kim?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya dosya veren gazeteci kim veya FETÖ mağduru olduğunu ileri sürdüğü binlerce kişinin dosyasını Soylu'ya veren kişi kimdir? 

Süleyman Özışık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "masum olduğuna inandığı" insanların dosyalarını götürdüğünü açıkladı.

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker, Hadi ve Süleyman Özışık kardeşlerle ilgili bazı iddialarda bulunmuştu.

Süleyman Özışık'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "masum olduğunu düşündüğü" insanların dosyalarını verdiğini söylediği bir videoları ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Soylu'ya ve OHAL işlemleri komisyonuna dosyalar sunduğunu söyleyen Süleyman Özışık:

"Benim bu konularda ilkesel bir duruşum var. İçeride bir masum olmasındansa dışarıda bin suçlu olmasını tercih eden birisiyi. Dışarıdaki suçlu bir türlü yakalanır ama içerideki masumun kul hakkını kimse ödeyemez.

Ben gerek Süleyman Soylu'ya gerek OHAL işlemleri komisyonuna gerek diğer mercilere bu güne kadar masum olduğuna inandığım binlerce kişinin dosyasını götürdüm. Dedim ki, bu insanlar eğer masum çıkmazsa, hesabını benden sorun. Araştırmalar yapıldı ve hepsinin bir iftiraya kurban gitti ortaya çıktı" ifadeleri kullandı.

Özışık kardeşlerin, yine Sedat Peker'in Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar tarafından "Marinasına çöküldüğünü" öne sürdüğü Mübariz Mansimov'la ilgili yaptıkları 17 Haziran 2020 tarihindeki yayın dikkat çekti.

"Mübariz Mansimov'la ilgili iddianame şok etti" başlığı ile Youtube'a yüklenen videoda Süleyman Özışık'ın kullandığı ifadeler şu şekilde:

"Gerek Süleyman Soylu'ya gerek OHAL işlemleri komisyonuna gerek diğer mercilere, masum olduğuna inandığım binlerce insanın dosyasını götürdüm. Dedim ki; 'bu insanlar masum çıkmazsa hesabını benden sorun' ve araştırmalar yapıldı. Hepsinin bir iftiraya kurban gittiği ortaya çıktı."


Yorumlar