Soylu: PKK hakkında elimizde Türkiye'yi sarsacak bilgiler var

Terör örgütü PKK'nın elinden kurtarılan çocukların yaşadıklarının, bu örgütün ne kadar sapkın olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, örgütün çocuklara yaptıkları ile ilgili ellerinde sarsıcı bilgiler olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Soylu: PKK hakkında elimizde Türkiye'yi sarsacak bilgiler var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu Özel programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa götürülen 268 kişinin ailelerle birlikte ikna yöntemleriyle ikna edildiğini belirten Soylu, bir yılda 268 kişinin PKK terör örgütünün elinden kurtarıldığına söyledi.

Uçaklardan dağlara mektup attıklarını söyleyen Süleyman Soylu, mektupların içerikleriyle ilgili bilgi verdi.

"EVLADINI KAYBETTİ, HER YERE TÜRK BAYRAĞI ASTI"

Dağlara bırakılan mektuplarda büyüdükleri memleketlerde bayramların nasıl geçtiğini anlatıklarını belirten, Soylu, "Annelerinin kendileri için yaptığı yemekleri anlatıyoruz. Devlet o özlemi ve o hayatı anlatmaya çalışıyor." dedi.

Bu mücadelenin terör örgütüne karşı topyekün bir mücadele olduğunu kaydeden Soylu, "Diyarbakır Anneleri'nden İkram Anne vardı. Evladını orada otururken kaybetti ama her yeri Türk bayraklarıyla süsledi. Bu geldiğimiz noktanın en önemli fotoğrafıdır." dedi.

"PKK SAPKIN BİR ÖRGÜT"

Ailelerin örgütteki çocuklarla teması olabiliyor. Çocuklar dönem dönem aileleri arıyorlar. Özellikle kızlar. Bunları kandırıyorlar kaçırıyorlar ve orada başka bir şey öneriyorlar. Bu çocuklar yaklaşık 1 ay sonra dönmek istiyor. Çünkü terör örgütü maalesef aynı zamanda sapkın bir örgüt. Orada Duran Kalkan diye biri var. Hedefi genç kızlardır. Şimdi bütün bu yapıların içerisinde bu çocuklar 1 aydan sonra kaçma girişiminde bulundukları zamanda nelerle karşılaştıklarını ifade ediyorlar.

"HEM YAPMIŞLAR HEM VİDEOYA ALMIŞLAR"

Terör örgütü PKK hakkında elllerinde Türkiye'yi sarsacak bilgiler olduğunu kaydeden Soylu, bunların terör örgütünün kaçırdığı çocuklara nasıl davrandıklarına ilişkin görüntüler olduğunu kaydetti. Elde edilen görüntülerin kamuoyuyla paylaşıp paylaşmamak konusunda değerlendirme yaptıklarını belirten soylu, "İğrenç insanlar bunlar, hem yapmışlar hem videoya almışlar." açıklamasında bulundu.

Yorumlar