Soylu konuştukça HDP milletvekilleri sıralara vurdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında terör örgütüne vurulan darbelerden söz ederken HDP'liler konuşmasını sıralara vurarak protesto etmeye çalıştı.

Google Haberlere Abone ol
TBMM'de gerginlik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a çok yakın bir teröristin öldürüldüğü operasyonu anlattığı anlarda HDP'li milletvekilleri ses eylemine başladı. Elleriyle masaları yumruklayan HDP'liler, Soylu'nun anlattıklarının duyulmaması için her şeyi yaptı.

İçişleri Bakanı Soylu, Meclis Genel Kurulu'nda HDP tarafından ortaya atılan iddialara yanıt vermek üzere kürsüye çıktı.

HDP'nin Kemal Kurkut hakkındaki iddialarını yanıtlayan Bakan Soylu, Kurkut'un polislere 'Kendimi patlatacağım' dediği gerekçesiyle etkisiz hale getirildiğini söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ardından terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen bir operasyonun detaylarını da paylaştı.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan, Duran Kalkan ve Murat Karayılan'a çok yakın bir teröristin adım adım takip edildiğini fotoğraflarla gösteren Süleyman Soylu, ardından F-16'larla operasyon düzenlendiğini söyledi.

Bakan Soylu'nun Meclis'te PKK'lı teröristlerin öldürüldüğü operasyonu anlatması üzerine HDP'li vekiller masalara vurup ses çıkararak eylem yaptı. HDP'liler, Soylu'nun anlattıklarının duyulmaması için her şeyi yaptı.

KUZEY IRAK'TA NOKTA ATIŞI

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

MSB'den yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile Milli İstihbarat Teşkilatımızın koordineli çalışması sonucu, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen 5 PKK'lı terörist, düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Terörle mücadelemiz etkin ve kararlı şekilde devam edecek."

 

Yorumlar

Engın Sayın bakan onlarda yuz olsa o meclıse gırmezler kıme nıyı anlatıyorsun vaktıne yazık nefesıne yazık