Söylenenleri videoya çeviren yapay zeka Sora çıktı

Resimleri hareketli videolar haline getiren Google'ı geride bırakan yeni bir program tanıtıldı. OpenAI, resimleri değil yazılanları bile videoya çevirebilen yeni programı Sora kamuoyuna tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Söylenenleri videoya çeviren yapay zeka çıktı

OpenAI, metin komutlarıyla gerçekçi ve yaratıcı sahneler oluşturabilen yeni yapay zeka modeli Sora'yı tanıttı. Bu gelişme, teknoloji ve yaratıcılığın kesişim noktasında yeni bir çağın başlangıcını işaret ediyor.

ABD merkezli teknoloji şirketi, ChatGPT'nin ardından geliştirdiği Sora ile kullanıcıların metin tabanlı komutlar vererek görsel kaliteyi koruyarak bir dakikaya kadar uzunlukta videolar oluşturmasına olanak tanıyor. Bu, sanatçılar, tasarımcılar ve film yapımcıları için yeni bir yaratıcılık alanı anlamına geliyor.

SORA'NIN ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI

Sora, karmaşık sahneleri, birden fazla karakteri, belirli hareket türlerini ve detaylı arka planları içerecek şekilde oluşturabilme yeteneğiyle dikkat çekiyor. Model, derin dil anlayışı sayesinde kullanıcı isteklerini doğru bir şekilde yorumlayarak, canlı duyguları ifade eden karakterler üretebiliyor.

OpenAI tarafından yapılan açıklamaya göre, Sora şu an zararlar veya riskler açısından değerlendirilmesi amacıyla sınırlı bir kullanıcı grubunun erişimine sunuldu. Bu erken erişim, modelin gelişimine yönelik geri bildirimlerin toplanması için bir fırsat sunuyor.

YARATICILIKTA YENİ BİR DÖNEM

Sora'nın tanıtımı, görsel sanatçılar, tasarımcılar ve film yapımcıları için heyecan verici yeni imkanlar sunuyor. OpenAI, bu modelle birlikte yaratıcı sektörlerde çalışan profesyonellere, kendi fikirlerini yüksek kaliteli videolara dönüştürme gücü veriyor.

OpenAI, insanların gerçek dünya etkileşimi gerektiren sorunları çözmelerine yardımcı olan modellere ilişkin çalışmalarına devam ediyor. Sora, bu misyonun bir parçası olarak, yapay zekanın hareket halindeki fiziksel dünyayı anlamayı ve simüle etmeyi nasıl öğrendiğinin bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Yorumlar