Sosyal medyadan hakarete tutuklama

- Silivri'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla devlet büyüklerine hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan kişi, tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyadan hakarete tutuklama

İSTANBUL (AA) - Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" gibi suçları işlediği iddia edilen şüpheli, tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir'de yaşayan bir kişinin, Ömer Faruk T'nin (50) sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı ve ailesine, Başbakan, milletvekili ve Türk halkına hakaret edip dini değerleri aşağıladığına yönelik bir ihbar üzerine soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada şüphelinin Silivri'de yaşadığının belirlenmesi üzerine gözaltına alınan Ömer Faruk T, işlemlerinin ardından Silivri Adliyesi'ne sevk edildi.

Burada savcılıkça ifadesi alınan şüpheli "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret, Türk milletini ve devletini aşağılamak" suçlarından tutuklanması talebiyle sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Yorumlar