Sosyal Hizmet Merkezleri'nin Desteklenmesi Projesi
- UNFPA Türkiye Temsilcisi Kulessa: - "3,5 milyon ile dünyanın en geniş göçmen nüfusuna ev sahipliği yapan Türkiye'ye, gösterilen cömertlik ve ev sahipliği için minnet duygularımı sunuyorum. Türkiye'nin göçmenlere yardım etmek için yaptığı muazzam yatırımlar tüm dünya için örnek teşkil ediyor " - Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Nuruan: - "Proje ile Suriyelilerin yoğun yaşadığı 19 ilde 3'ü mobil 23 Sosyal Hizmet Merkezi aracılığıyla halkımızla Suriyelilerin uyumlarının desteklenmesi, bireylerin güçlendirilmesi ve hassas grupların hizmete erişimlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor"
ANTALYA (AA) - Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa, Türkiye'nin göçmenlere yardım etmek için yaptığı yatırımların tüm dünyaya örnek olması gerektiğini belirterek, "3,5 milyon ile dünyanın en geniş göçmen nüfusuna ev sahipliği yapan Türkiye'ye, gösterilen cömertlik ve ev sahipliği için minnet duygularımı sunuyorum." dedi.
Kulessa, Antalya'da düzenlenen "Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Kapsamında Sosyal Hizmet Merkezleri'nin Desteklenmesi Projesi"nin eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin halihazırda göçmenlere sunduğu kapsamlı sağlık hizmetlerine destek vererek, yük ve sorumluluğun bir kısmını üstlenmek konusunda katkı sunmayı umduklarını belirtti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına çalışma ve katkılarından dolayı teşekkür eden Kulessa, "3,5 milyon ile dünyanın en geniş göçmen nüfusuna ev sahipliği yapan Türkiye'ye, gösterilen cömertlik ve ev sahipliği için minnet duygularımı sunuyorum. Türkiye'nin göçmenlere yardım etmek için yaptığı muazzam yatırımlar tüm dünya için örnek teşkil ediyor." diye konuştu.
Sosyal Hizmet Merkezleri'nin sunduğu hizmetlerin desteklenmesi ve hizmet kapsamının genişletilmesinin hedeflendiğini anlatan Kulessa, proje kapsamında hizmete sunulacak 3 mobil Sosyal Hizmet Merkezi'nin, türünün ilk örneği olarak ayrıca önem taşıdığını vurguladı.
Bu mobil Sosyal Hizmet Merkezleri ile ihtiyaç duyulan hizmetlerin, merkezlerin olmadığı yerlere ulaştırılmasının sağlanacağına işaret eden Kulessa, "Ayrıca, göçmenler arasından işe alınarak 'hizmet aracısı' görevi verilecek çalışanlar sayesinde göçmenler ve Sosyal Hizmet Merkezleri arasında bir köprü kurarak, sunulan hizmetlerden göçmenlerin faydalanması da bu projemizin yenilikçi yaklaşımlarından." değerlendirmesini yaptı.
- Hedef 150 bin Suriyeliye ulaşmak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Mustafa Nuri Nuruan ise ihtiyaç sahibi Suriyelilerin, koruyucu ve önleyici çalışmaları başta olmak üzere, tüm hizmet modellerinden faydalanmaları için çalıştıklarını belirtti.
Bu konuda atılan adımlardan birinin Suriyelilerin bakanlıklarıyla ilk temas ettiği yerlerden Sosyal Hizmet Merkezleri'nin güçlendirilmesi olduğunu anlatan Nuruan, şunları söyledi:
"Bu çerçevede bugün aynı amaç doğrultusunda bir araya geldiğimiz UNFPA ile koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamında Sosyal Hizmet Merkezleri'nin Desteklenmesi Projesi'ni başlattık. Proje ile Suriyelilerin yoğun yaşadığı 19 ilde 3'ü mobil 23 Sosyal Hizmet Merkezi aracılığıyla halkımızla Suriyelilerin uyumlarının desteklenmesi, bireylerin güçlendirilmesi ve hassas grupların hizmete erişimlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor. Bu kapsamda yetişkin, çocuk, engelli ve yaşlıdan oluşan yaklaşık 150 bin Suriyeliye ulaşılmasını amaçlıyoruz."
UNFPA ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ve Avrupa Komisyonu Sivil Koruma ve İnsani Yardım Birimi'nin (ECHO) finansal desteğiyle düzenlenen "Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Kapsamında Sosyal Hizmet Merkezleri'nin Desteklenmesi Projesi" eğitim programı 20 Nisan'da sona erecek.
Yorumlar