Sosyal Güvenlik No Nedir? Nasıl Alınır?

Sosyal Güvenlik no nedir, nasıl ve nereden alınır soruları bu aralar birçok vatandaşın cevabını aradığı sorular oldu. Sosyal güvenlik no almak çok kolay veya basittir. İşte yolu ve yöntemi:

Google Haberlere Abone ol
Sosyal Güvenlik No Nedir? Nasıl Alınır?

Sosyal Güvenlik No nedir nereden, nasıl alınır soruları bu aralar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sosyal güvenlik no nedir veya nasıl öğrenilir sorularının cevapları son derece basit ve kolaydır. İşte yolları: 

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olan 4A (SSK) 4B (Bağ-Kur) ya da 4C (Emekli Sandığı) çalışanları için oldukça önemli olan Sosyal Güvenlik no, oldukça önemli bir unsurdur. P

İster 4A (SSK) 4B (Bağ-Kur) ya da 4C (Emekli Sandığı) olsun Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigorta hizmeti alan tüm vatandaşların, sigorta durumlarını öğrenmelerini, primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını, emeklilik ile bilgileri edinebilmeleri sağlayan numaradır.

Sosyal Güvenlik Numarası sorgulaması yani tescil kaydı tespiti ise kurum üzerinden hizmet alan kişilerin sigorta numarasını öğrenmek için gerçekleştirdiği işlemdir. Bu numaranın bilinmesi oldukça önemlidir.

Sigortalılık halleri ile ilgili tüm işlemlerde sorulan ve gerekli olan bu numara online işlemler için de şarttır.

Peki, Sosyal Güvenlik no nasıl öğrenilir? Birçok işlemin kolaylıkla gerçekleştirilmesini sağlayan e-devlet Sosyal Güvenlik Numarası için de imdada yetişiyor.

Bunun için;

– Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu linki ile e-devlet'in Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına girin.

– Daha sonra karşınıza çıkan seçenekler arasında primlerini hangi sigorta biriminden ödeniyorsa (4A,4B ya da 4C) onu bulmanız gerekiyor.

– 4A için 4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti https://www.turkiye.gov.tr/

– 4B için 4B Tescil Kaydı https://www.turkiye.gov.tr/4b-tescil-kaydi

– 4C için 4C Tescil Kaydı https://www.turkiye.gov.tr/4c-tescil-kaydi linklerinden kontrol edilebilir.

– Ancak sorgulama için öncelikle kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir.

– Kimlik doğrulaması için ise e-devlet şifresi ve TC kimlik numarasına ihtiyacınız vardır.

– Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden alabilirsiniz.

Sosyal güvenli no, e-Devlet Kapısı bölümlerinde "Sicil No" olarak geçer. 

Yorumlar