Sönmezateş kontörlü telefonlardan 11 kez aranmış

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi ile Genelkurmay "çatı davası"nın sanıkları arasında yer alan eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in, FETÖ'nün "mahrem imamlarıyla" örgüt mensubu askerler arasında iletişim kurarken, kontörlü telefonlardan 11 kez arandığı belirlendi

Google Haberlere Abone ol
Sönmezateş kontörlü telefonlardan 11 kez aranmış

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi ile Genelkurmay "çatı davası"nın sanıkları arasında yer alan eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in, FETÖ'nün mahrem imamlarıyla örgüt mensubu askerler arasında iletişim kurarken, kontörlü telefonlardan 11 kez arandığı belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki 99 asker hakkında, örgütün "mahrem imamları" ile kontörlü ve ankesörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve örgütle irtibatları bulundukları gerekçesiyle gözaltı kararı çıkarmıştı.

"Ankesörlü telefon soruşturması" olarak da adlandırılan soruşturma kapsamında, eski tuğgeneral Sönmezateş'in 2012'de dört ayrı kontörlü telefondan 11 kez arandığı belirlendi. Bunun üzerine Sönmezateş de soruşturmaya şüpheli olarak dahil edildi.

Edinilen bilgiye göre, Sönmezateş, 2 Şubat'ta saat 17.56'da Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki bir adresten arandı ve görüşme 23 saniye sürdü. Cevizlidere Caddesi'nde bulunan bir telefondan 22 Temmuz saat 22.28'de aranan ve 46 saniye görüşme yapan Sönmezateş, 31 Temmuz'da aynı adresten saat 18.57'de iki defa daha arandı. İlk görüşme gerçekleşmezken, ikincisi 9 saniye sürdü.

Sönmezateş, 31 Ağustos'ta üç defa, Ceyhun Atuf Kansu Caddesi'nde bir adreste bulunan telefondan arandı. Saat 20.45'te 17 saniye arayla olan aramalarda konuşma olmadı. Saat 21.03'teki aramada ise görüşme 29 saniye sürdü.

Sönmezateş, 13 Eylül'de ise Ceyhan Atuf Kansu Caddesi'nde bulunan farklı bir adresteki telefondan dört çağrı aldı. Aramaların üçü saat 20.12'de, biri ise 20.13'te yapıldı.

Soruşturma kapsamında, örgütün, kontörlü ve ankesörlü telefonlarla aramalarda farklı telefonların kullanılması yönünde talimatı olduğu belirlendi.

Yorumlar