SONAR ANKETİ: İstanbul'da oy oranları başa baş görünüyor

İstanbul'daki yerel seçimlere ilişkin son araştırma sonuçlarını paylaşan SONAR sahibi Hakan Bayrakçı, seçimin başa baş gittiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da oy oranları başa baş görünüyor

Sonar Araştırma'nın Gözünden İstanbul Seçim Anketi 31 Mart seçimlerine günler kala, İstanbul'un seçim atmosferi giderek ısınıyor. Sonar Araştırma tarafından yapılan son seçim anketi, Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki mücadelenin ne kadar çekişmeli geçeceğinin sinyallerini veriyor.

ANKETİN DİKKAT ÇEKİCİ SONUÇLARI

Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı'nın açıkladığı sonuçlara göre, iki aday arasındaki fark sadece %0.6. İmamoğlu'nun oy oranı %41.9 iken, Kurum'un oy oranı %41.3 olarak belirlendi. Bu sonuçlar, İstanbul seçimlerinin kıyasıya bir rekabet içinde geçeceğinin işaretlerini taşıyor.

PARTİLERİN OY ORANLARI VE SEÇİM STRATEJİLERİ

DEM Parti'nin oy oranı %4.8 olarak belirlenirken, İYİ Parti %4 ve Yeniden Refah Partisi ise %2.5 oy oranına sahip. Bayrakçı, DEM ve CHP'nin bu seçimdeki stratejisinin çok iyi planlandığını vurgulayarak, sonuçların yakın geçeceğini belirtti.

SEÇİMLERİN KADERİNİ BELİRLEYECEK

Faktörler Anket sonuçlarına göre, İstanbul seçimlerinde oy farkının oldukça sıkı olduğu görülüyor. Bayrakçı, bir adayın seçimi 1 puan farkla kaybetmesi durumunda, özellikle DEM ve İYİ Parti'nin aldığı oyların kritik öneme sahip olacağını dile getirdi.

Yorumlar