Son seçimi bilen tek anket şirketinin ikinci anketi: Murat Kurum öne geçti

Genel seçimlerin ikinci tura kalacağını bilen tek anket şirketi olan HBS, İstanbul seçimleriyle ilgili ikinci anketini yaptı. İkinci anketinde Murat Kurum'un 1,5 puan öne geçtiği görülüyor. Ancak kararsızların oranı ise çok yüksek görünüyor. Yüzde 9 oranında kararsız var.

Google Haberlere Abone ol
Murat Kurum İstanbul anketlerinde öne geçti

HBS Araştırma'nın İstanbul'da yaptığı son anket, 31 Mart Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. Anket, 2.925 katılımcıyla yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirildi.

Ankete göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum yüzde 38.3 oy oranı ile CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun 1,4 puan önünde yer alıyor. İmamoğlu'nun oy oranı ise yüzde 36.9 olarak belirlendi.

İYİ Parti'den Buğra Kavuncu yüzde 5.2, DEM Parti'den Meral Danış Beştaş/Murat Çepni yüzde 4.8, Zafer Partisi'nden Azmi Karamahmutoğlu yüzde 2, Yeniden Refah Partisi'nden Mehmet Altınöz yüzde 1.9 ve diğer adaylar toplamda yüzde 1.6 oy alıyor.

KARARSIZLAR OYUNUN KADERİNİ BELİRLEYECEK

Anket sonuçlarına göre, seçmenlerin yüzde 9.3'ü hâlâ kararsız. Bu yüksek oran, seçim sonucunu büyük ölçüde etkileyebilir. Kararsız seçmenlerin tercihleri, seçim gününe kadar adayların kaderini belirleyici bir rol oynayacak.

İstanbul'da seçim yarışı kızışırken, iki ana aday arasındaki rekabet seçmenlerin kararlarını daha da önemli hale getiriyor. Kararsızlar kervanının son dakika tercihleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin galibini belirleyecek en kritik faktör olarak öne çıkıyor.

 

Yorumlar