Son Dakika Van Deprem haberi: İran'da deprem oldu, Van'da 8 kişi hayatını kaybetti

İran'da meydana gelen deprem Van'da hasara neden oldu. 5,7 büyüklüğündeki deprem her iki ülkenin geniş bir coğrafyasında hissedildi. Van'da deprem nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Van'da 8 kişi hayatını kaybetti

İran'ın batısındaki Azerbaycan'ın batı bölgesindeki Kotur ilçesinde 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Türkiye'de de hissedilen depremde şu ana kadar 8 kişi hayatını kaybetti. 

Van ve çevre illerin de sınıra yakın mahallelerinde bazı kerpiç evlerin hasar gördüğü öğrenildi. 

İran'ın Azerbaycan eyaletinde yer alan Kotur ilçesinde 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kotur bölgesinin merkez üssü olan 5.7 büyüklüğündeki deprem yerel saatle 09.22'de kaydedildi.

Açıklamada depremin 6 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

DEPREM TÜRKİYE'DE DE HİSSEDİLDİ

İran'da meydana gelen deprem Van merkez ve çevre illerde de hissedildi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamda, İran'ın Hoy kentinde sabah saat 08.53'te 5,9 büyüklüğündeki deprem meydana geldiği, depremin Van'da da hissedildiği belirtilerek can ya da mal kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, deprem sonrasında muhtemel hasarlı bölgelere ekipler sevk edildiğini söyledi.

AFAD ve UMKE ekiplerinin anında deprem bölgesine gönderildiğini belirten Bilmez, şu ana akadar bir kişinin yaralandığı bilgisine sahip olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Muhtar Özcan Işık, sabah saatlerinde meydana gelen deprem nedeniyle 80 haneli bir köyde bazı evlerin yıkıldığını, insanların deprem nedeniyle büyük bir panik yaşadıklarını söyledi. Bölgedeki Jandarma komutanlıklarının da harekete geçerek köylülere yardım etmeye geldiklerini belirten Işık, bölgede hareketliliğin devam ettiğini ifade etti.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Soylu, İran'daki depremin ardından Van'da 4'ü yetişkin 3'ü çocuk 7 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

 

Yorumlar