Van'daki ikinci faciada ölü sayısı her geçen dakika artıyor

Son Dakika: Van Bahçesaray'da arama kurtarma ekibinin üzerine de çığ düştü. AFAD ve UMKE ekipleri de dahil olmak üzere bölgede 300 kişinin arama kurtarma çalışmaları yürüttüğü öğrenildi. Şu ana kadar 30 kişinin hastanelere kaldırıldığı belirtiliyor. Ölü sayısı 33'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Ölü sayısı giderek artıyor

Van Bahçesaray'da çığ altında kalan iki kişiyi arama kurtarma çalışması yürüten ekibinin üzerine de çığ düştü. Çığ düşen bölgede yaklaşık 300 kişinin arama kurtarma çalışmaları yaptığı belirtiliyor. Kar altında kalanlardan 30 kişinin kurtarılarak hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Şu ana kadar 8'i Jandarma, 3'ü itfaiye, 3'ü güvenlik korucusu 9 gönüllü kurtarma ekibi olmak üzere toplamda 33 kişinin öldüğü açıklandı. Çığ altında kalanları arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

VAN VALİSİ AÇIKLADI

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez şu ana kadar 8'i Jandarma, 3'ü itfaiye, 3'ü güvenlik korucusu 9 gönüllü kurtarma ekibinin hayatını kaybettiğini söyledi. Bilmez, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ancak halen çığ altında kaç kişinin olduğunu bilinmediğini söyledi.

Çığ altında kaç kişinin kaldığının bilinmemesi durumu daha da zorlaştırırken ekipler olumsuz hava koşullarına ve çığ tehlikesine rağmen arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas tarafından yapılan açıklamada yaklaşık 60 kişinin çığ altında kaldığını, bunlardan 30 kişiye ulaşıldığını, 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişiye ulaşma çalışmalarını ise devam ettiğini açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Bahçesaray yolundaki ikinci çığ faciasıyla ilgili olarak bir açıklama da Elazığ'da deprem bölgesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, 8'i jandarma eri, 3'ü de güvenlik korucusu olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ikinci çığ faciasının altında kalanlardan birinin de Van AFAD Müdürü olduğunu belirtti.

KURTARILARAK HASTANEYE KALDIRILDI

Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar, yapılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMADI DA ÇIĞ ALTINDA KALDI

Öte yandan çığ altında kalanlar arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'ın da olduğu öğrenildi. Orhan'ın çığ altından yaralı olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Konuyla ilgili son dakika haberi Van Valisi Mehmet Emin Bilmez verdi. 

Vali Bilmez, "Çığ altındakileri arayan AFAD, UMKE ve diğer ekiplerin üzerine de çığ düştü. Kurtarma çalışması başlatıldı." dedi.

Bahçesaray yolunda dün meydana gelen olayda bir minibüs ile yol küreme çalışması yapan kepçe kar altında kalmıştı. Minibüste bulunan yolculardan 7'si sağ olarak kurtarılırken, 4 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştı. Arama çalışmalarında 2 kişinin ise bulunamadığı öğrenilmişti. AFAD ve UMKE ekipleri kayıp iki kişinin arama çalışmalarını sürdürme kararı almıştı. Arama çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyordu.

Detaylar Geliyor...

van

Yorumlar

ihtimalleride göz ardı etmemek türkiyenin çığ haritası çıkarılmalıdır. bilen biri varsa bunu kullanma ihtimalide olası sonuçta çığ ses dalgası ile bile harekete geçebilmekte bunu bilen biri bunu kullanıp hatta ikincisinide yaptırabilir mantıki olasılık dahilinde bu mümkün.
Meryem Çok geçmiş olsun üzücü... Allah yardımcın iz olsun